1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Faiz Mağdurları’ Meclis’te
‘Faiz Mağdurları’ Meclis’te

‘Faiz Mağdurları’ Meclis’te

Meclis,Geçici (Ad-Hoc) Komite’nin hazırladığı mazbatalarla ilgili, yasa önerilerini dün görüştü.Bu arada, “mazbata mağdurları” da genel kurulun konuk locasında oturumu izlemek üzere hazır bulundu.

A+A-

Borç-Alacak İlişkileriyle İlgili Yasa Önerileri…

Meclis Genel Kurulu Borç-Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite’nin hazırladığı mazbatalarla ilgili, dün  şu yasa önerilerini görüştü.
“Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Ekonomik İyileştirme Kapsamında Yeniden Yapılandırılması (Geçici Kurallar) (Değişiklik) Yasa Önerisi ile Hukuk Muhakemeleri Usulü (Geçici Kurallar) (Değişiklik) Yasa Önerisi.”
Bu arada, “mazbata mağdurları” da genel kurulun konuk locasında oturumu izlemek üzere hazır bulundu.
Gün boyu Meclis’te yasaların çıkmasını bekleyen ‘mazbata mağdurları’, kendi aralarında ‘şimdi ne olacağına’ ilişkin uzun uzun konuştular.

Avukatlar geldi, gitti…
Yasa Önerileri nedeniyle ‘huzuruz’ oldukları öğrenilen avukatlardan bir grup temsilci de kısa süreliğine Meclis’e gelip gitti.
Yasa Önerileri ile ilgili hazırlıkları yürüten Ad-hoc Komite ise gün boyu çalışma yaparak, yasa önerilerine son şeklini vermeye çalıştı.

Çalışmaların tamamlanması için oturuma 2 saat ara verildi
Meclis Genel Kurulu’nda, Borç-Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite’nin hazırladığı mazbatalarla ilgili yasa önerilerinin görüşülmesine geçilirken, değişiklik önerileri olması nedeniyle, tasarının komitede görüşülmesinin tamamlanmasına olanak tanınması için, DP Genel Başkan Serdar Denktaş’ın önerisi üzerine Genel Kurul çalışmalarına 2 saatlik ara verildi.

Soyer: Ahenk şart
CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de konuşmasında, çalışmaya katkılarından dolayı komite üyelerine, Maliye Bakanı’na ve diğer bürokratlara teşekkür etti. Barolar Birliği Başkanı ile yaptığı görüşmede bazı güzel öneriler yapıldığını ancak bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu savundu. Soyer, komite başkanının sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve meclisten kovulduğunu sanan Baro Başkanı’nın meclisi terk ettiğini ve bir tavır içine girdiğini belirtti. Barolar Birliği’nin çalışmalara katkı koymaya devam etmesi temennisinde bulunan Soyer, Bankalar Birliği’nin itirazlarına da değinerek, yıllardır ödenemeyen borçların ödenebilir hale gelmesine yönelik bu çalışmaya daha yapıcı yaklaşılması gerektiğini söyledi. Soyer, Güney Kıbrıs’ta yaşanan krize de değinerek, geçmişte sarsılan ve belli bir raya oturtulan bankacılık sektörünün sarsmayacak ancak vatandaşı da faiz borcu altında ezmeyecek bir ahengin şart olduğunu belirtti. Kredi Garanti Fonu’nun da çalıştırılmasının isteyen Soyer, Merkez Bankası’nın bu konuda güç harcamaya davet etti. Konuşmaların ardından yasanın madde madde görüşülmesine devam edildi. Üçüncü görüşmenin de bugün yapılmasına ilişkin tezkerenin kabul edilmesinin ardından yasa oylandı ve oy birliğiyle kabul edildi.
İkinci yasa önerisi
Genel Kurul daha sonra Borç-Alacak İlişkilerini Düzenleyen Tüm Mevzuata İlişkin Değişiklikleri Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komitesi’nin hazırladığı “Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Ekonomik İyileştirme Kapsamında Yeniden Yapılandırılması (Geçici Kurallar) (Değişiklik) Yasa Önerisi”ni görüştü Genel Kurul daha sonra yasayı madde madde görüşüp, oylamaya başladı.  Konuşmaların ardından söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi ve yasanın madde madde görüşülüp, oylanmasına devam edildi. Oylamanın ardından yasanın tamamı oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,