1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Faaliyet Raporu'nda "Girne dağ yolu yok"
Faaliyet Raporu'nda "Girne dağ yolu yok"

Faaliyet Raporu'nda "Girne dağ yolu yok"

Şahali, Girne dağ yolunda meydana gelen kazadan hemen sonra bu yolun ihale aşamasında olduğu söylendi, bugün bize dağıtılan faaliyet raporunda buna rastlamadım, umarım gözümden kaçmıştır”

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesi Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldüğü sırada söz alan  CTP Milletvekili Erkut  Şahali, Girne dağ yolunda meydana gelen kazaya değinerek, bu yolun güvenli olmadığını vurguladı, “Kazadan hemen sonra bu yolun ihale aşamasında olduğu söylendi, bugün bize dağıtılan faaliyet raporunda buna rastlamadım, umarım gözümden kaçmıştır” dedi.

Rapora göre, Karayolları Dairesi’nin faaliyetlerine işaret eden Şahali, Güzelyurt’a ve Lefke’ye hizmette ağırlık verildiğini söyledi.

Erkut Şahali, “Bu bölgelerle ilgili faaliyetler sayfalarca sürüyor. Lefkoşa’ya 1.5 sayfa ayrıldı. Güzelyurt’a  4.5, Mağusa’ya 2.5 sayfa. Bu çarpıcı bir görüntü” şeklinde konuştu.

Telekomünikasyon alanına da değinen Şahali, mobil iletişimde ülkenin geriye gittiğini söyledi, “Mobil iletişim şirketlerinin imkanları ihtiyaçları karşılamanın gerisinde. Data aktarımını bırakın, pek çok noktada sesli iletim bile sağlıklı yürütülemiyor” dedi.

Şahali, bakanlığın faaliyet raporunda Limanlar Dairesi’nin çalışmalarıyla ilgili pek bir şey göremediklerini kaydederek ihalelerin yeni mevzuata göre gerçekleştirilmesinin tercih değil, zorunlu olacağını vurguladı.

Trafik Dairesi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erkut Şahali, Korkuteli ve Turunçlu kavşaklarındaki kırık ve yerde yatan radarlar olduğunu söyledi.

Şahali, “Bunu gören yurttaşlarda ‘kaderimize terk edildik’ algısı oluşması normal” dedi.

Rüzgarlı günlerde yollarda çalıların yuvarlandığını belirten Şahali, Dürüst’e bu rüzgarlı günde trafikte güvenliğin sağlanması için gerekli talimatları verip vermediğini sordu.

Erkut Şahali, Gönyeli çemberinde bu sabah meydana gelen kamyon kazasına da dikkat çekti.

Tuzla yakınlarında trafik kazada hayatını kaybeden Doğa Çiçek isimli çocuğun kazasıyla ilgili davanın bugün sonuçlandığını dile getiren Şahali, sürücüye 2 yıl ceza verildiğini, karayolunda da kusur bulunduğunu söyledi.

Şahali, Bakanlığın geçen sürede kaza noktasıyla ilgili hiçbir adım atmadığını da kaydederek, “Üzücü olaylardan ders almadığımızı her gün kanıtlıyoruz” dedi.

Saatler konusunda da değinen Şahali, “Demokratik tepkilere rağmen, bu konuda kararınızı ısrarla savunuyorsunuz, en az bunun kadar tuhaf düzenlemeler yapıyorsunuz. Bugün Türkiye hükümeti saat konusunu değerlendirecek. Peki, Türkiye geri adım atarsa siz de atacak mısınız? Tabii ki” şeklinde konuştu.

Okullarla ilgili tedbirleri “evlere şenlik” olarak niteleyen Şahali, “Saat kararından vazgeçin” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3098 defa okunmuştur
Etiketler :