1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eyüboğlu temaslarda bulundu
Eyüboğlu temaslarda bulundu

Eyüboğlu temaslarda bulundu

THF Başkanı Bilal Eyüboğlu ve beraberindeki heyet, KKTC Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak geldiği ülkemizde bir dizi temaslarda bulundu

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyüboğlu ve beraberindeki heyet, KKTC Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak geldiği ülkemizde bir dizi temaslarda bulundu. Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde adamıza gelen Eyüboğlu, ülkemizdeki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy tarafından kabul edildi.

THF Başkanı Bilal Eyüboğlu, ülkemizdeki ziyaretleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edildi. Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada THF Başkanı Bilal Eyüboğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi ve iki ülke federasyonlarının işbirliği içerisinde olmasının kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Eyüboğlu: “Uluslararası maçların zamanı geldi”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin şeref salonunda görüşen THF Başkanı Bilal Eyüboğlu, Başbakan Yorgancıoğlu’na ülkedeki gençlerin uluslararası maç yapmalarının zamanı geldiğini söyledi. Kabulde konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, ülkemizde yaşayan gençlerin uluslararası camiada boy göstermenin en doğal hakları olduğunu, bunun için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

“KKTC hentbolunu yakından takip ediyoruz”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile de görüşen Eyüboğlu, THF olarak KKTC hentbolunu yakından takip ettiğini söyledi. Serdar Denktaş ise, kulüp açısından değil de karma bir takım kurarak uluslararası maçlara katılabilme imkânlarının daha fazla olduğundan bahsetti.

Eyüboğlu ve beraberindeki heyet, günün son ziyaretini Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a yaptı. Bakanlıkta gerçekleşen toplantıda konuşan Bakan Taçoy, geçmiş yıllarda Türkiye ile KKTC arasında ‘Spor Anlaşması’ imzalandığını söyledi. Bu anlaşmanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden oy birliğiyle kabul edildiğini de ifade eden Taçoy, anlaşmanın Cumhuriyet Meclisi tarafından henüz kabul edilmediğini vurguladı.

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur