1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Eylemi Eroğlu tahrik ediyor!”
“Eylemi Eroğlu tahrik ediyor!”

“Eylemi Eroğlu tahrik ediyor!”

Hayvancıların eyleminin sürdüğü sırada programa katılan CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk’ten çarpıcı açıklama

A+A-

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların, yıllardır uygulanmayan politikasızlıklar yüzünden düştükleri sıkıntıyı çok iyi anladığını belirten CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Ancak çok saf olmamak gerekiyor. Bir kesim, ‘seçimler var hükümetten istediğimizi alırız’ düşüncesiyle hareket ediyor” dedi. Değişik kesimlerin taleplerinin arttığını vurgulayan Erk, bu eylemin politik amaç güdüp gütmediğinden emin olamadığını, eylemleri Derviş Eroğlu’nun tahrik ettiğini düşündüğünü söyledi. CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, BRT’de yayınlanan Osman Kurt’un hazırlayıp sunduğu ‘Oniki Onüç’ isimli televizyon programında gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

HAYVANCILAR HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜLER

Programda gelen soru üzerine eylem hakkındaki düşünceleri sorulan Erk, bugün ülkede sıkıntılar olduğunu, süt üreticilerinin ödemelerinin bir kısmının tamamlandığı halde sıkıntı olduğunu, yılsonuna doğru bütçe daralınca sarkmalar olduğunu ama hükümetin süratle toparlamaya çalıştığını vurguladı. Erk, UBP döneminden gelen sarkmaların da dahil edilerek yeni bütçeyle birlikte daha iyi adımlar atılacağını söyledi. Erk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ancak çok saf olmamak lazım. Bir şeyleri iyi görebilmek lazım. Bir kesim, ‘seçimler var hükümetten istediğimizi alırız’ düşüncesiyle hareket ediyor. Bunu gittikçe daha sık yaşamaya başlıyoruz. Değişik kesimlerin talepleri artmaktadır. Bu eylemin politik amaç gütmediğinden emin değiliz. Eylem sırasında eylemcileri Eroğlu’nun tahrik ettiğini düşünüyoruz. Üretici kesimin sorunları vardır ama bu şekilde eylemli bir talep yapılmasında Eroğlu’nun parmağı var mıdır diye soru işaretlerimiz var. Polise bakıyoruz, biz eylem yaptığımızda polis duvar gibiydi. Fakat bugün polis meydanda yok her şey serbest. Evet, üreticinin sorunları ve sıkıntıları vardır. Bunların karşılanması için hükümet çalışmaktadır. Ama bu kadar tahrik etmek doğru değildir. Eylem yapmak haktır ama şiddet olmaması gerekir. Hayvancılar örgütü dış provokasyonlar nedeniyle kontrolü yitirdi. Genel kamuoyunun desteğinin de olmadığını görüyoruz. Hak aramak bu değildir. Haklı olduğunuz bir eylem içerisinde haksız duruma düşüyorsunuz.”

BİZDEN RANDEVU İSTEYEN OLMADI

Programcının sorusu üzerine hayvancıların CTP’den herhangi bir randevu talebi olmadığını açıklayan Genel Sekreter Erk, eylem alanına baktığında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik politik art niyetli kişilerin de provokasyon amaçlı katıldığını söyledi. Bir sendikacının maliye bakanlığındaki toplantıda don hediye etmesini de halkın yanlış bulduğunu belirten Erk, Hayvancılar Birliği’nin süte zam yapılmasını talep ettiğini söyledi. Erk, “Hayvancı, süt üreticisi korunsun ama tüketici halkın da korunması lazım” dedi.


KTHY’Yİ DE SEÇİM KAZANMAK İÇİN BATIRMIŞLARDI

Muhalefette olsalar da bugün yine aynı yorumları yapacağını ifade eden Erk, provokasyona gelen bir eylemde yine aynı uyarıları yapacaklarını ve yapılan eylemde cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik bir tahrik varsaydı böyle bir şeye muhalefette olsalar bile katılmayacaklarını vurguladı. Bazı kesimlerin seçim kazanabilmek için KTHY’yi batırdığını hatırlatan Erk, “Şimdi herhalde başka şeyler peşinde bu kesimler. Cumhurbaşkanı olsun diye KTHY’yi batıran bir başbakanı Kıbrıslı Türkler unutmayacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik partinin hazırlıkları sorulan Erk, örgütlü şekilde çalışmalara başladıklarını, adaylarının gezilere devam ettiğini ve televizyon programlarıyla da halkın huzurunda olduğunu kaydetti. CTP’nin Kıbrıslı Türklerin ilk partisi olduğunu söyleyen Erk, 44 yaşında olduklarını, ilk kadın meclis başkanını, ilk kadın başbakanı ve ilk kadın cumhurbaşkanı adayını CTP’nin çıkardığını söyledi. Erk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokrasi kavgasını veren ilk partiyiz, Kıbrıslı Türklerin ilkiyiz. Kıbrıs sorununu çözen lider bizden çıkacak. Siber görüşme masasının da lideri de olacak. Öyle bir cumhurbaşkanı adayı sunuyoruz ki bütün sorunu Kıbrıs sorunu değil. İç sorunlarla da ilgilenebilecek bir aday. Kıbrıslı Türklerin çevrede, eğitimde, sağlıkta yeni politikaları tartışması gerekir. Cumhurbaşkanının da buna katılması gerekir. Bizim adayımız Kıbrıslı Türklerin sorunlarına taraf olacak. Diğer üç aday, “Başbakan değil, Cumhurbaşkanı olacağız” dediler. Bu da demek oluyor ki sosyal ve ekonomik konularda fikir üretme kapasiteleri yok. Kıbrıslı Türklerin karşılaştığı ekonomik sorunlar ve bunların temeli Kıbrıs sorunudur. Bunlar birbiriyle bağlantılı gidecek.”

LİDERLER BİLSİN Kİ HALKLAR 50 YILDIR EZİLİYOR

Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeleri değerlendirmesi istenen Erk, Kıbrıslı Rumların birinci olarak dünyanın kabul ettiği programa (Annan Planı) ‘hayır’ dediğini, ikincisi olarak da Navtex’in olmadığı dönemde görüşmelere başlamaya ‘hayır’ dediğini vurguladı. Birinci hayırlarında kimseye hayır gelmediğini, bundan da kimseye hayır gelmeyeceğini belirten Erk, “Bizim için en iyisi liderlerin masaya dönmesiydi. Etkili ülkeler de vazgeçme noktasına gelecekler. Uluslararası ilgi bitecek. İkincisi de daha etkin dahil olabilirler sürece. Süreç Kıbrıslıların kontrolünden çıkıp, dayatma paket gelir. Anastasiadis bu çıkışıyla çözümsüzlüğe hizmet ediyor. Aldıkları karar çok talihsiz bir karardır. Ama bu karar Eroğlu için harika bir karardır çünkü çözüm istemez. İki lider de bilsin ki halkları 50 yıldır eziliyor. Bizim vizyonumuz Kıbrıs sorununun çözülmesidir” dedi.

TÜRKİYE’NİN NAVTEX İLANI GERİLİMİ YÜKSELTECEK

Türkiye’nin Kıbrıslı Türkler adına yeni bir navtex ilan edeceğini, Türkiye’nin de denize ineceğini ve Kıbrıslı Türkler adına TPAO’nun araştırma yapacağını söyleyen Erk, gerilimin yükseleceğini vurguladı. Sıcak bir çatışma veya askeri bir müdahale olmayacağını kaydeden Erk, “Gerilim yükseldikçe Kıbrıslıların dışındaki ülkeler masaya oturacak ve bir çözüm üretecek. Siz yapamadınız biz sizin için yaptık deyip gerilimi sonlandıracak. Biz navtex yayınlayamayız. Ama Türkiye yapacak. Onlar yaparken biz burada bakamayız. Ama biz CTP olarak liderlerimizi hep uyardık masaya gitsin diye. Güneyde bu yok. Siyasi partilerde bu kapasite yok. Eroğlu da Anastasiadis’e dua ediyor masaya dönmesin diye çünkü başka türlü seçim kazanamayacak. Ama gerginliğin kimseye faydası yok. Gerginliklerle seçim kazanılmaz. Bizim liderimiz Anastasiadis’i masaya çağırmalı” dedi.

Bu haber toplam 2273 defa okunmuştur