1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Eylem yapan öğrenmenlere dava okundu"
Eylem yapan öğrenmenlere dava okundu

"Eylem yapan öğrenmenlere dava okundu"

Meclis önünde eylem ve basın açıklaması yapan öğretmenler, sonra polise gidip davayı kabul etmeyeceklerini bildirdi

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), halk arasında  “göç yasası” olarak nitelendirilen, Kamu Çalışanlarının Aylık  (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na karşı mücadele eden öğretmenlerin, meclis eylemine katıldığı gerekçesiyle dava okunması için polise çağrılmasını, protesto etti.

Bu amaçla meclis önünde eylem ve basın açıklaması yapan öğretmenler, sonra polise gidip davayı kabul etmeyeceklerini bildirdi.

KTOEÖS’ün meclis önündeki eylemine Kamu-Sen ile KTAMS da destek verdi.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel basına yaptığı açıklamada, “göç yasasının” gayri adil bir yasa olduğunu savunarak, yasanın çalışanlar arasında adaletsizlik yarattığını ileri sürdü.

Yasanın geri çekilmesi konusunda yetkililerin adım atmadığını söyleyen Gökçebel, yasanın yarattığı adaletsizliğin yanı sıra çalışanlara da baskıların arttığını söyledi.

Bugüne kadar baskılara boyun eğmediklerini, bundan sonra da eğmeyeceklerini ifade eden Gökçebel, yasaya karşı mücadele eden öğretmenlerin meclis eylemine katıldığı gerekçesiyle dava okunması için polise çağrıldığını kaydetti.

Konu hakkında öğretmenlerin her türlü yasal haklarını arayacaklarını ifade eden Gökçebel, polise giderek davayı kabul etmeyeceklerini bildireceklerini de belirtti.

Bir suçlu gibi aranmalarını protesto eden Gökçebel, bu girişimin seçimlerden sonra yapılmasını da eleştirdi.

Gökçebel, beklentilerinin yasanın bir an önce kaldırılması olduğunu sözlerine ekledi.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da, sorunun sadece öğretmenlerin sorunu olmadığını ifade ederek, sendikalar olarak yasaya karşı mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Yasanın hukuka aykırı ve gayri yasal olduğunun bilinmesine rağmen, hala geri çekilmediğini, savunan Özkardaş, hükümeti ve milletvekillerini eleştirdi.

(tak)

Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur