1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Expedition North Cyprus” otobüsü yola çıktı
“Expedition North Cyprus” otobüsü yola çıktı

“Expedition North Cyprus” otobüsü yola çıktı

“Robinson Club” üyelerinin başlattığı “Expedition North Cyprus” (Kuzey Kıbrıs’ı Keşfet) isimli organizasyon başladı

A+A-

Belçika’nın Vorselaar kasabasından başlayıp Türkiye ve son durak olarak KKTC’ye gelecek “Robinson Club” üyelerinin başlattığı “Expedition North Cyprus” (Kuzey Kıbrıs’ı Keşfet) isimli organizasyon başladı. Bu kapsamda “Robinson Club” üyelerinin yer aldığı otobüs Belçika’dan hareket etti.
Durakladığı Avrupa ülkelerinde  yetim evlerine Belçika’dan hediyeler vermesi ve yardımlar toplanması amaçlanan etkinlik kapsamında otobüsün 23 Ekim’de KKTC’de olması bekleniyor.
Organizasyona Belçika’daki başlangıç ayağından beri katkı yaparak destekleyen Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, konu ile ilgili açıklamasında, bir grup insanın “Kuzey Kıbrıs’ı Keşfet” sloganı ile yola çıktıklarını ve kendisinin de projeye Avrupa’daki bağlantıları ile destek olduğunu ifade etti.
Etkinliğin başladığı Belçika’nın Vorselaar kasabasında heyecan yaşandığını ve orada bulunan insanların adeta seferber olduğunu ifade eden Taçoy, yardım kampanyasının kimsesiz çocuklar ve genel olarak çocuklara yardım amaçlı düzenlendiğini anımsatarak, otobüsün 2 gün önce düzenlenen etkinlikle yola çıktığını belirtti.
Taçoy, otobüsün 23 Ekim’de KKTC’de olacağını ifade ederek, Vorselaar Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Belediyesi’nin de temas içerisinde olacağını vurguladı, otobüsün karşılanması içinde bir organizasyon düzenleneceğini söyledi.
Otobüste 8 kişi olacağını ve KKTC’de yapılacak çalışmaları “Robinson Clup” üyelerinin belirleyeceğini belirten Taçoy, otobüsün ilk durağını Lüksemburg’da yaptığını ve sonra ise Almanya’ya geçtiğini söyleyerek, son durak olarak da otobüsü KKTC’ye beklediklerini ifade etti.
Taçoy, otobüsle gelen 8 kişinin yanısıra son durak olan Kıbrıs’a etkinliği takip etmek amacıyla 40’ı aşkın bir heyetin de geleceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur