1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Evinde birçok banka hesap bilgisi bulundu!
Evinde birçok banka hesap bilgisi bulundu!

Evinde birçok banka hesap bilgisi bulundu!

Girne’de kara para aklama suçundan ismini baş harfleri S.M.M.B olan şahıs tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne- Çatalköy’de 30 Eylül gecesi meydana gelen tecavüz olayıyla ilgili tutuklanan zanlı T.M’ye kefil girmek için mahkemede şahadet veren 27 yaşındaki S.M.M.B, Mahkemenin emri üzerine hakkında kara para aklama soruşturması açıldı. Mali polis tarafından evinde arama yapılan ve aramada birçok kişiye ait banka hesap bilgileri ve yüksek miktarda cüzdaları bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan S.M.M.B dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu.

Kara paranın Aklanmasının Önlenmesi Yasası

Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Suiçmez, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Suiçmez, zanlı S.M.M.B’nin 30 Eylül’e meydana gelen ‘cinsel tecavüz’, ‘ciddi darp’ meselesiyle ilgili teminat duruşmasında, zanlı T.M. ile ilgili teminat şartlarını yerine getirmek için kefil girdiğini, zanlının beyanları doğrultusunda Mahkemenin soruşturma başlatması için emir verdiğini söyledi. Zanlı S.M.M.B ile ilgili Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi Yasası altında soruşturma başlatıldığı ve tutuklandığını aktaran Suiçmez, bu kapsamda zanlının evinde bir arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada birçok kişiye ait banka hesap bilgileri ve yüksek meblağda banka cüzdanı bulunduğunu aktaran Suiçmez, söz konusu bankalarla yazışmalar yapıldığını ve cevap beklendiğini kaydetti. Soruşturmanın henüz yeni başladığını alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, soruşturmanın halen devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı S.M.M.B’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 4386 defa okunmuştur
Etiketler : , ,