1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Evde parti vardı uyuşturucular benim değil”
“Evde parti vardı uyuşturucular benim değil”

“Evde parti vardı uyuşturucular benim değil”

Lefkoşa’da ikamet eden Nijerya uyruklu isminin baş harfleri D.R.O. olan şahıs şüpheli olarak tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek, Lefkoşa’da ikamet eden Nijerya uyruklu isminin baş harfleri D.R.O., olan şahısı ‘uyuşturucu madde tasarrufu’ suçuyla bağlantılı olarak tutukladı. Evinde yapılan aramada yaklaşık 1,5 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde ve kalıntıları bulunduğu iddiasıyla tutuklanan zanlı D.R.O dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada nöbetçi Savcı Cemaliye Usanmaz ve zanlı Avukatı Ramadan Sanıvar hazır bulundu. Savcı Usanmaz, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Polis Çavuşu Ali Gürkut’u mahkemeye tanık olarak dinletti.

Yaklaşık 1,5 gram

Ali Gürkut, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Gürkut, 3 Nisan 2015 tarihinde Lefkoşa’da sakin zanlı D.R.O’nun ikametgahında mahkeme emriyle huzurunda bir arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada yatak odasında yatağın üstünde bulunan siyah renk pantolonun sağ ön küçük cebinde beyaz renk kağıda sarılı yaklaşık yarım gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğunu söyleyen Gürkut, diğer yatak odasında ise masa üzerinde bulunan dergi sayfaları arasında beyaz renk kareli kağıt parçasına sarılı yaklaşık 1 gram ve yatak içerisinde tütün ile karışık Bonzai içeren sarma sigara bulunduğunu belirtti. Ayrıca masa üzerindeki pet şişe içerisinde 1 adet tütünle karışık Bonzai içeren yanık yarım sigara ve aynı masa üzerinde Bonzai kalıntısı olduğuna inanılan beyaz renk kağıt parçasının bulunduğunu aktardı.

Ali Gürkut, meseleyle ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken birçok ifade ve bulunması gereken emareler olduğunu belirterek, ayrıca meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan birok kişinin arandığını aktararak zanlının soruşturmaya etki etmemesi için 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk

Avukat, tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkliinin bir gece önce parti verdiğini ve uyuşturucu maddeleri kendinin kullanmadığını iddia ederek, zanlının uyuşturucu madde satmadığını da söylediğini ileri sürdü.

Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirdikten sonra zanlı D.R.O’nun soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur