1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ev değil, Kimlik Dairesi!
Ev değil, Kimlik Dairesi!

Ev değil, Kimlik Dairesi!

Polis, sahte Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile ülkeye giriş yaparken tespit edilerek tutuklanan H. K’nin evinde yaptığı aramada, birçok sahte kimlik ele geçirdi

A+A-

Sahte Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile ülkeye giriş yaparken tespit edilerek tutuklanan H. K’nin aleyhinde yürütülen soruşturma derinleşti. Polis zanlının evinde yaptığı aramada birçok sahte kimlik kartının yanı sıra iki adet Kuzey Kıbrıs sürüş ehliyeti, kimlik basma makinesi ve sahte kimlikleri basmak için kullandığı iki adet bilgisayar ele geçirdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün yeniden çıkarılan zanlı aleyhinde 5 gün tutukluluk kararı alındı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Serkan Bulak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru, Hasan Sevindik’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Sevindik, zanlının “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” , “Resmi evrakı sahteleme” , “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt” suçlarından methaldar olduğunu mahkemeye aktardı.

Sahte kimlikle giriş yaptı
Sevindik, zanlının 2013 Ocak ayı içerisinde Lefkoşa’da “1.dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan yurt dışına çıkışının yasak olmasına rağmen, Güner Barballi adına düzenlenmiş olan üzerine kendi resminin bulunduğu sahte Kuzey Kıbrıs  kimlik kartı ile Şubat 2013 ayı içerisinde Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye çıkış yaptığını söyledi.

Birçok kimlik kartı bulundu
Sevindik, meseleyle ilgili olarak  mahkeme emri ile zanlının evinde gerçekleştirilen aramada; iki adet kendi resmi bulunan başkasının adına düzenlenmiş Kuzey Kıbrıs  kimlik kartı, iki adet, başkasının adına düzenlenmiş T.C kimlik kartı, bir adet başkasın adına düzenlenmiş kendi resminin bulunduğu Güney Kıbrıs kimlik kartı, iki adet başkasının adına düzenlenmiş kendi resmi bulunan Kuzey Kıbrıs sürüş ehliyeti, sahte kimlikleri basmakta kullanılan bir adet kimlik kartı basma makinesi, iki adet sahte kimlikleri basmak için kullanılan bilgisayar ve birçok A4 kağıdı üzerinde basılı olarak bulunan kimlik kartı fotokopisi bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Aranan 1 kişi var
Zanlının verdiği gönüllü ifadede suçunu kabul ettiğini aktaran polis memuru Sevindik, meseleyle ilgili alakası olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını söyledi.

Cihazlara el koyuldu
Emare olarak alınan cihazların uzmanlara gönderilerek inceleme altına alındığını söyleyen Sevindik, halen daha alınacak olan birçok ifade bulunduğunu ve soruşturmanın selameti açısından zanlının 8 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti.

5 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalması emrini verdi.

Bu haber toplam 2603 defa okunmuştur