1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eurovision’da KIBRIS 2’nci, İsrail kazandı
Eurovision’da KIBRIS 2’nci, İsrail kazandı

Eurovision’da KIBRIS 2’nci, İsrail kazandı

Yarışmada Kıbrıs adına sahneye çıkan Eleni Foureira "Fuego" isimli şarkısıyla 436 puan alarak ikinciliği elde etti.

A+A-

Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 63. Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Toy" adlı şarkısıyla İsrail'i temsil eden Netta Barzilai birinci oldu.

Kıbrıs büyük bir başarı elde ederek yarışmada ikincilikle bugüne kadarki en iyi derecesine ulaştı.

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Altice Arena'da düzenlenen finalde 26 ülke yarıştı. Halk ve jüri oylamasının ardından İsrailli Netta Barzilai, "Toy" adlı şarkısıyla 529 puan alarak birinciliği elde etti.

Böylece İsrail yarışmada dördüncü kez birinci olurken, Netta Barzilai ilk açıklamasında "Çok mutluyum, çeşitliliği desteklediğiniz için teşekkür ederim" dedi. 

Kıbrıs temsilcisi Eleni Foureira "Fuego" isimli şarkısıyla 436 puan alarak ikinciliği elde etti.

Avusturya temsilcisi Cesar Sampson ise "Nobody But You" isimli şarkısıyla 342 puan alarak üçüncülüğü elde etti.

Birleşik Krallık temsilcisi SuRie'nin performansı sırasında bir protestocu sahneye çıkarak şarkıcının elinden mikrofonu aldı. Güvenlik güçleri, protestocuya müdahale ederken SuRie, şarkısını seslendirmeyi sürdürdü. Yayıncı kuruluş, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında ekrana izleyiciler arasında yer alan İngilizleri getirdi. 

10 binden fazla kişinin arenada izlediği yarışma finalini, dünya çapında da yaklaşık 200 milyon kişinin de televizyonlarından takip ettiği değerlendiriliyor. 

Türkiye siyasi otoritenin kararı ile bir sürerir yarışmaya katılmıyor. Daha önce Eurovision’da Sertap Erener ile birincilik de kazanan Türkiye, en son 2012’de yarışmada yer almıştı.

 

Bu haber toplam 4300 defa okunmuştur