“Etik davranılmıyor”

“Etik davranılmıyor”

Futbol sezonu tamamlanmadan transferde ödenen yüksek bedeller ve serbest transfer hakkı bulunan oyunculara teklif edilen astronomik rakamlara kulüp başkanları büyük tepki gösterdi

A+A-

YENİDÜZEN (ÖZEL)

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından organize edilen futbol liglerinin tamamlanmasına sayılı günler kala bazı kulüpler önümüzdeki sezonun planlamasını doğrultusunda transfer çalışmalarını yapmaya başladı. Özellikle serbest transfer hakkı bulunan futbolcuları takımlarına kazandırma düşüncesi ile hareket eden kulüpler aynı zamanda bu hakkı olmayan futbolculara da teklif götürürken, önerilen yüksek bedeller kulüp başkanlarının tepkisini çekti. Özellikle Mağusa Türk Gücü ve bu yıl Süper Lig’e terfi eden Ozanköy Spor Kulübü’nün transfer etmek istedikleri futbolculara astronomik rakamlar önermelerine de, diğer kulüp başkanları sert tepki göstererek bu davranışın ülke futboluna birşey katmayacağı ve futbolu kaosa sürükleyeceği yönünde görüş belirtti. Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz bazı Süper Lig takımlarının başkanları yaptıkları değerlendirmelerde bu davranışın “Futbolumuzu karanlığa doğru sürüklediği” görüşünü savundu.

 

Kaner: “Bu durumun sürdürülebilirliğinden emin değilim”

K-Pet Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve bazı oyuncularını transfer dönemi başlamadan kaybeden Yenicami’de kulüp başkanı Kaan Kaner, piyasanın yükselmesinin sadece bazı oyuncu ve kulüpler için avantaj olacağını, ancak bu durumun sürdürülebilirliğinden emin olmadığını belirtti. “Futbolda piyasanın bu kadar yükselmesi, sadece bazı oyuncular ve kulüpler için avantajdır. Bu durumun sürdürülebilirliğinden emin değilim” diyen Kaner, “Kıbrıs Türk futbolunun geleceği açısından bu söz konusu durumdan endişeliyim. Ozanköy’e Süper Lig hayırlı olsun. Şampiyon olmak için belli bir yatırım yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Piskobulu: “Devam edip etmeyeceğim konusunda karar veremedim”

Süper Lig’in Girne bölgesi takımlarından Doğan Türk Birliği’nde Başkanı Bayar Piskobulu yaptığı açıklamada, “Perşembe öğle saatlerinde evde oturuyordum, telefonum çaldı, açtım. Futbolcum Salih Güvensoy, abi ben Ozanköy ile anlaştım, paramı da aldım, başkasından duymadan benden duyasın diye seni aradım dedi. Sezon daha bitmedi, benim hafta sonu ligde Küçük Kaymaklı ile maçım var ve futbolcum başka bir takımla anlaşma yapıyor” açıklaması yapan Bayar Piskobulu, “Futbolcu serbest olduğu sürece kendi kararını kendisi verecek. Ancak sezon tamamlanmadan X  kulübün böyle bir davranış içine girmesi, ne futbolcumun ne de o X kulübün yaptığı etik bir duruş değil” dedi. Dönen rakamların çok astronomik olduğunu, bunu hiçbir kulübün kaldıramayacağını belirten Piskobulu, “Önümüzdeki sezon devam edip etmeyeceğim konusunda henüz karar vermedim. Bu kulüplerin yaptığı bizim gibi kulüplerin elini kolunu bağladı” ifadelerini kullandı.

 

Vehbi: “Bu davranış sürdürülebilir bir yapı değil”

Süper Lig’de en çok şampiyonluğu bulunan ve hemen hemen her sezon şampiyonluk hedefi ile yola çıkan GAÜ Çetinkaya’da Başkan Asım Vehbi, oyunculara teklif edilen rakamların astronomik rakamlar olduğunu ve sürdürülebilir bir yapısı olmadığını söyledi. Bu tür transfer girişimlerinin kesinlikle ülke futboluna zarar vereceğine değinen GAÜ Çetinkaya Başkanı Asım Vehbi, “Bu tip kontrolsüz harcamalar günün sonunda yere çakılmamıza neden olacak” dedi. Vehbi, “Ödenen veya söylenen rakamlar kesinlikle kabul edilir rakamlar değil. Kıbrıs Türk futbolunun değerinin çok üzerinde rakamlardır ve ülke futboluna ve futbolcusuna ciddi zararlar verecektir” ifadelerini kullandı.

 

Gülcan: “Astronomik rakamların önüne yabancıyı serbest bırakarak geçebiliriz”

Son iki sezondur Süper Lig’e damga vuran takımların başında gelen doğu bölgesi takımlardan Gençler Birliği Kulüp Başkanı Mustafa Gülcan, “Bu rakamlar kısa süreli rakamlardır. Sadece mide bulandırmak için yapılan icraatlar olarak görüyorum ve günü kurtarmak için yapılıyor. Ancak onlar günlerini kurtarırken, Kıbrıs Türk futbolunun geleceğine çok büyük zarar veriyorlar. Birileri çıkıp onlara dur demeli” diye konuştu.

“Bir futbolcu ister serbest olsun, ister olmasın sezon tamamlanmadan bu gibi davranış içine girmesi hiç de etik değil. Aynı şekilde bu futbolculara teklif götüren kulüpler de hiç de etik davranmıyorlar” diyen Gülcan, “Bu astronomik rakamların önüne ancak yabancı sınırlamasını kaldırdığımız takdirde geçeriz. O zaman Haziran’da yapılacak olan genel kurulda yabancı oyuncu sayısının serbest olmasına karar verelim” şeklinde konuştu. Bunu Türkiye’nin bu şekilde yaparak başardığının altını çizen G.Birliği Kulüp Başkanı Mustafa, “Bundan dört beş sene öncesine kadar Türkiye’de sadece üç büyükler vardı, ancak şimdi yabancı oyuncu sayısının serbest olması ile birlikte tüm takımlar büyük oldu” dedi.

 

Karavezirler: “Bu davranışlar bizi futbolcumuzla karşı karşıya bırakıyor”

Süper Lig’e yükseldiği yıldan beri hep yukarıları hedefleyen ve bölge belediyesi ile birlikte projeler üreterek tesisleşme anlamında da büyük yol kat eden Cihangir Spor Kulüp Başkanı Aytaç Karavezirler, “Geçmiş yıllarda da bu gibi davranış içine giren kulüplerimiz çok oldu. Ancak onlar şimdi ya alt liglerde, ya da kapanıp kaybolup gittiler” dedi. Karavezirler, “Şu ana kadar bu davranış içine giren kulüplerin ne yapmak istediklerini anlamış değilim, ancak anladığım tek bir şey var o da bu rakamların ülke futbolunun üzerinde rakamlar olduğu ve futbolumuzun kaosa sürükleyeceği” dedi. “O zaman yerli oyuncularımızın fiyatları bu rakamlara çekiliyorsa, federasyon da yabancı oyuncu sınırlamasını kaldırsın” açıklamasını yapan Karavezirler, “Bu kulüplerin yaptığı sadece bizleri futbolcularımızla karşı karşıya bırakıyor” ifadelerini kullandı.

 

Öner, “Bu rakamlar futbolumuzu karanlığa sürükleyen rakamlar”

Süper Lig’in batı bölgesi temsilcisi Lefke’de Başkan Erkut Öner, “Konuşulan bu rakamlar futbolumuzu kaosa, futbolcumuzu da karanlığa doğru sürükleyen rakamlar” dedi. Her sezon öncesi kendi futbolcuları üzerinden bu gibi sorunlar yaşadıklarını belirten Lefke Kulüp Başkanı Erkut Öner, “Yine aynı durumla karşı karşıyayız ve elimiz kolumuz bağlı. Hiçbir şey yapacak veya yaptıracak gücümüz de yok” dedi. “Önce futbolcu gelir, abi beni transfer etmek isteyenler var diyor, vermeyiz diyoruz, arkasından aileler gelir, siz oğlumun para kazanmasını istemez misiniz? diyor. İsteriz, ancak bazı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz” açıklamasını yapan Erkut Öner, bu şekilde bu işlerin yürümeyeceğini, bu durum devam ederse başkanlığı bırakabileceğini dile getirdi.

 

Altınör: “Racon buysa biz de bu racona uymasını biliriz”

Koop Bank Kıbrıs Kupası’nda Yalova ile final oynayacak olan Türk Ocağı takımı kulüp Başkanı Fahri Altınör yaptığı açıklamada, “Paraları var diye bu şekilde davranmaya hiç hakları yok” dedi. “Bizim de paramız var” açıklaması yapan Altınör, “Bu şekilde davranmaya devam ederlerse, aynı şekilde bizler de davranmasını biliriz” dedi. Türk Ocağı Kulüp başkanı Fahri Altınör, “Benim lisanslı bir tek futbolcumla konuşmaları, görüşmeleri, mesaj veya haber yollamalarına hiç müsaadem yoktur” derken “Bu piyasayı bu şekilde bozmaya hakları yok, ancak racon buysa, bizde bu racona uymasını biliriz” şeklinde konuştu. Hiç etik davranılmadığının altını çizen Altınör, “Bu kişiler hiç de etik bir  davranış içinde değiller, önce futbolcularla konuşup onların akıllarını çeliyorlar, amaçları futbolcularla bizleri karşı karşıya getirip, o futbolcuyu kapatmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2350 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.