1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Etel Winery kapılarını açtı
Etel Winery kapılarını açtı

Etel Winery kapılarını açtı

Kıbrıs’ta beş bin yıllık eski bir geleneği yeniden canlandıran yepyeni bir marka olarak Etel, geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği açılış etkinlikleri ile kapılarını şarap severlere açtı.

A+A-

 

Dünya standartlarında şarap üretimine başlayarak Kıbrıs’ta beş bin yıllık eski bir geleneği yeniden canlandıran yepyeni bir marka olarak Etel, geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği açılış etkinlikleri ile kapılarını şarap severlere açtı. Girne Ilgaz’da bulunan Etel Winery, ilk olarak 19 Ağustos Cumartesi günü özel davetlileri için gerçekleştirdiği VIP lansman etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Etkinlik, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Lefkoşa Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, iş dünyasından seçkin konuklar, basın mensupları ve pek çok şarap severin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta, Gillham Vineyard Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Natalie Haigh, hem İngilizce, hem de Türkçe olarak yaptığı hoş geldiniz konuşması ile misafirleri selamladı. Haigh’in ardından etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere, proje ortaklarından Benzi Friedman söz aldı.

et.jpg

Friedman: “Bu proje KKTC turizminde yeni bir dönem açacak”

4 yıl önce kaybettiği eşi Etel Friedman ile birlikte hayalini kurdukları bu projeyi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Benzi Friedman, Etel Winery’nin açılışının, Gillham Vineyard Boutique Hotel ve Gillham's Wine Culture Turizm Merkezi'ni içerecek olan Gillham Wine Culture’ın sadece bir başlangıcı olduğunu ifade etti. Bu projenin KKTC'de turizm sektöründe yeni bir dönem açacağını ve hem turistlerin hem de yerel halkın görmeden olmaz diyeceği yerlerden biri olacağını vurgulayan Friedman, bu projeden sadece turizm değil, endüstri ve tarım sektörlerinin de fayda sağlayacağını vurguladı.

Yılda yüz bin şişe şarap üretme kapasitesine sahip olan şarap imalathanesinin birinci hasattan şarap üretimine başladığını sözlerine ekleyen Friedman, 40 dönüm üzüm bağı alanlarını daha da büyütmeyi planladıklarını ve tüm bunların adada yaşayanlar için birçok sektörde yeni iş imkanları yaratacağını dile getirdi. Projeye katkı koyanlara ayrı ayrı teşekkürlerini sunan Friedman sözlerine şöyle devam etti: “Gelecek için yaptığımız birçok plan arasında, organik bir çiftlik kurmak,  Ilgaz Köyü’nü de gerçek bir cevher,  Kuzey Kıbrıs'ın  hatta tüm Kıbrıs adasının bir incisi  haline getirmek de var. Ilgaz Köyü ile ilgili vizyonumuzu ülkemizin tüm ilgili makamlarına sunduğumuzda bunun için gerekli desteği alacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından proje ortakları Benzi Friedman, Paul Gillham ve Igor Kobilityatsky, resmi açılış kurdelasını kesti. Etkinlik, canlı müzik eşliğinde kokteyl partisi ile sürdü.

Açılış etkinlikleri sırasında şarap severler, uluslararası tecrübeye sahip şarap ustası Lin Gold’un yurt dışında ürettiği şarapların yanı sıra Etel Winery’nin ikiz şarap imalathanesinde üretilen birinci sınıf Etel şaraplarını keyifle tattı. Şarap fabrikasını ziyaret eden konuklar, bu heyecan verici yeni projenin arkasındaki muhteşem ekiple tanışma ve üzüm bağlarını görmenin yanı sıra Etel Winery’nin sunduğu sakin ortamda üzüm bağları arasından sahile doğru uzanan eşsiz manzaranın da tadını çıkardı.

Bu haber toplam 3157 defa okunmuştur
Etiketler :