1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Et güneyde 38 TL, kuzeyde 50 TL’yi aştı
Et güneyde 38 TL, kuzeyde 50 TL’yi aştı

Et güneyde 38 TL, kuzeyde 50 TL’yi aştı

Adanın her iki yanından yapılan alışverişte, bu haftaki sepete giren et ürünlerinde güneydeki fiyatlar geriledi. Aylardır 6,95 Euro'ya satılan dana kıymanın kilosu bu hafta 6,25 Euro'ya düştü.

A+A-

KUZEYDE: Fiyatı yükselen ürünler arasında limon, kivi ve pancar yer alırken, en büyük fiyat artışı ise yaklaşık 2 TL ile kivide görüldü.

GÜNEYDE: Sebze reyonlarında fiyatlar çoğu üründe seyrini korudu. Fiyatı düşen ürünler arsında kabak, enginar ve taze bakla olurken, salatalık, soğan, avokado ve çiçek lahanasında fiyatlar tırmandı.

Fehime ALASYA

Adanın kuzeyi ile güneyi arasında yapılan alışverişte, güneyde et fiyatları, kuzeyde ise sebze fiyatları tüketicinin yüzünü güldürdü.

Kasap reyonlarında bu hafta güneyde fiyat düşüşü yaşandı. Aylardır 6,95 Euro'ya satılan dana kıymanın kilosu bu hafta 6,25 Euro'ya düştü. Fiyatlar kuzeyde 50 TL'yi aşarken, güneyde 38 TL civarında seyretti.  

Adanın her iki yanındaki fiyat karşılaştırmasında alışveriş sepetine giren sebze ürünleri, dövizin tırmanışına karşın kuzeyde yine de ucuz kaldı.

Kuzeyde sebze meyve reyonlarındaki fiyatların düşük seviyesi, güneyde ise et fiyatlarının gerilemesi tüketicinin yüzünü güldürdü.

Uzun zamandır güneyde 6.95 Euro dolaylarında seyreden et fiyatları, 6.25 Euro'ya geriledi. Dövizdeki yükselişe karşın, et fiyatlarının geri çekilmesiyle kasap reyonlarındaki fark değişmedi. Sebze reyonlarında kabağın fiyatı adanın her iki yanında da düşe geçerken, iki bölge arasındaki en büyük fiyat farkı avokadoda oldu. Kuzeyde 6,50 TL'ye satılan avokado, güneyde 21 TL'ye fiyat buldu.

Kivi yükselişte, kabak düşüşte

Kuzeydeki sebze ürünlerinin birçoğunda fiyatlar düşerken, sadece birkaç kalemde artış oldu. Kuzeyde fiyatı yükselen ürünler arasında limon, kivi ve pancar yer aldı. Kıbrıs'ın kuzeyinde fiyatı en çok düşen ürün ise kabak oldu. Geçtiğimiz hafta 7,25 TL olan kabağın kilosu bu hafta 4,80 TL'ye geriledi. En büyük fiyat artışı ise yaklaşık 2 TL ile kivide görüldü.

Döviz yükseldi, güneydeki fiyatlar düştü

Dövizdeki hareketliliğe karşın Kıbrıs'ın güneyindeki sebze reyonlarında fiyatlar çoğu üründe seyrini korudu. Birçok ürün fiyatları sabit kalırken, dört kalemde fiyatlar yükseldi, üç kalemde de düştü. Güneyde fiyatı düşen ürünler arsında kabak, enginar ve taze bakla olurken, salatalık, soğan, avokado ve çiçek lahanasında fiyatlar tırmandı. Euro'nun da yükselmesiyle, kuzey ile güney arasında sebze fiyatlarında olan fark iyice açıldı.

Et fiyatları güneyde geriledi

Bu haftaki sepete giren et ürünlerinde güneydeki fiyatlar geriledi.

Aylardır 6,95 Euro'ya satılan dana kıymanın kilosu bu hafta 6,25 Euro'ya düştü. Fiyatlar kuzeyde 50 TL'yi aşarken, güneyde 38 TL civarında seyretti.

29-mart-tablo-1.jpg

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190329115800.jpg

 

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur
Etiketler : ,