1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Eşyalar boşaltılıyor
Eşyalar boşaltılıyor

Eşyalar boşaltılıyor

Yedikonuk köyünde CTP Milletvekili Asım Akansoy’un paylaşımı sonrasında bakımsızlıktan dökülen tarihi iki kiliseden birinin bölgedeki ilkokul tarafından ‘ambar’ olarak kullanıldığı tespit edildi, Vakıflar İdaresi harekete geçti

A+A-

Yedikonuk köyündeki tarihi iki kilise ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Vakıflar İdaresi, CTP Milletvekili Asım Akansoy’un sosyal medyadaki paylaşımı sonrasında harekete geçti, harabeyi andıran kiliselerden birinin bölgedeki ilkokul tarafından ‘ambar’ olarak kullanıldığını tespit etti.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, resmi izin alınmadan yapılan işlemle ilgili bölge sorumlularının görevlendirildiğini, kilise içerisindeki eşyaların boşaltılacağını söyledi.

Kiliselerin içler acısı durumunu fotoğraflayan CTP Milletvekili Asım Akansoy da her iki kilisenin durumunun huzursuzluk yarattığını söyledi, tarihi değeri yüksek olan kiliselerin korunarak, turizme açılması gerektiğini dile getirdi.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun:
Okulun ambarı olarak kullanılıyor, resmi izin yok

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, resmi izin alınmadan yapılan işlemle ilgili bölge sorumlularının görevlendirildiğini, kilise içerisindeki eşyaların boşaltılacağını söyledi.

Kiliseler içerisinde kaybolabilecek eşyalarla ilgili de çalışma yapacaklarını belirten Uzun,

bu konuyla ilgili gerekli görevlendirmenin yapıldığını dile getirdi.

Uzun, iki kiliseden birini kültür evi olarak kullanmak için Büyükkonuk Belediyesi’nin müracaatta bulunduğunu ifade ederek, bu konuyla ilgili kararın Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından verileceğini aktardı.

CTP Milletvekili Asım Akansoy:
Kiliselerin biri ambar diğeri hayvan barınağı olarak kullanılıyor

Kiliselerin içler acısı durumunu fotoğraflayan CTP Milletvekili Asım Akansoy, her iki kilisenin durumunun huzursuzluk yarattığını söyledi, tarihi değeri yüksek olan kiliselerin korunarak, turizme açılması gerektiğini dile getirdi.

Akansoy, 2 toplumlu teknik komitenin bu konuda ciddi çalışmaları olduğuna da değindi.

Tarihsel bir bölge olan Yedikonuk’taki kiliselerin birinin 1900 diğerinin ise 1951 yılında yapıldığını ifade eden Akansoy, her ikisinin de ‘harabe’ durumda olduğunu belirtti.

Akansoy, 1951 yılında inşa edilen ve bir süre köy halkı tarafından cami olarak kullanılan kilisenin şu anda okul ambarı olarak kullanıldığına dikkat çekti.

Diğer kilisenin ise hayvan barınağı olarak kullanıldığını söyleyen Akansoy, ilgili kesimleri göreve davet etti.

Akansoy, şöyle devam etti: Bir süre önce Büyükkonuk Belediyesini bu konuyla ilgili uyardık. Ancak belediye tarafından adım atılmadı. Konunun sonuna kadar takipçiyiz.

 

 

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler