1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Esnafta '13.maaş' beklentisi
Esnafta 13.maaş beklentisi

Esnafta '13.maaş' beklentisi

Yeni yılın yaklaşması ile hediye alışverişi telaşına giren yurttaş, esnafı da umutlandırıyor.

A+A-


Yeni yılın yaklaşması ile hediye alışverişi telaşına giren yurttaş, esnafı da umutlandırıyor. Yeni yıl telaşının alışveriş ihtiyacını beraberinde getirmesi ile esnaf da kamu çalışanları da 13. maaşa kilitlenmiş durumda… Piyasada nakit akışının olmamasından şikayet eden esnaf 13. maaşla birlikte piyasanın hareketlenmesini bekliyor.

Beyza TAÇKİN

Kamuda 13. maaş ödemelerinin ve yılbaşının yaklaşması ile çarşıda hareketlenme de başladı. Esnaflardan bazıları bu yıl hareketliliğin erken başladığını, satışların iyi gittiğini söylerken bazı esnaflar da işlerin şimdilik durgun olduğunu, müşterilerin gelip baktığını ama alışveriş yapmak için 13. maaşlarını beklediklerini söylüyor. Yılbaşı alışverişi için halkın güneye geçtiğinden ve 13. maaştan bir şey beklemediklerini belirten bazı esnaflar ise güney tarafına geçen halkın çarşıya bir şey bırakmadığından şikayet etti. Yavaş yavaş hareketlenmenin başladığı çarşıda bir hafta içinde çarşının daha da hareketlenmesi bekleniyor.

ESNAF NE DEDİ? ESNAF NE DEDİ?

“İndirim yapmaya başladık, yoğunluğun artmasını bekliyoruz”

Perihan Erses :  “Bu sene artacağını düşünüyoruz. Şuan yoğunluk yok ama bu hafta içi artmasını bekliyoruz. Genelde kıyafet alışverişi yapıyor insanlar yiyecek alışverişini son güne bırakıyor o yüzden giyim sektöründe hareketlilik daha erken başlıyor. Bu dönemlerde çok yoğun oluyoruz. 13. Maaş dönemi kampanyalarımız oluyor. İndirim yapmaya başladık, yoğunluğun artmasını bekliyoruz”

“Halk zaten 13. maaşı Rum tarafında harcıyor, çarşıya bir şey düşmüyor”

Halil Çetin :  “13. Maaş için pek bir beklentimiz yok. Halk zaten 13. Maaşı Rum tarafında harcıyor, çarşıya bir şey düşmüyor. Zaten herkesin kredi kartı var, normalde de herkes onları kullanıyor. Yılbaşı nedeni ile bir hareketlilik oluyor ama bunu 13. Maaşa bağlamak yanlış olur”

“insanlar alışveriş yapmak için 13. Maaşı bekliyorlar”

Laden Fellahoğlu :  “Tabii ki insanlar alışveriş yapmak için 13. Maaşı bekliyorlar. Özellikle altın lükse girdiği için 13. Maaşı alınca gelip alacağız diyor, şimdilik bakıyorlar. 13. Maaş için beklentimiz yüksek. Her yıl bu dönemlerde yoğunluk oluyor. Bunda 13. Maaşın etkisi çok fazla oluyor. Yılbaşı için indirim ve kampanyalarımız da başladı”

“Bir hafta içinde hareketliliğin iyice artmasını bekliyoruz”

Bilgin Çevik :  “13. maaşın halka biran önce verilmesini bekliyoruz ki para piyasaya girsin. İnsanlarda ciddi nakit sıkıntısı var. Dolayısı ile bundan ilk önce esnaf etkileniyor. O yüzden piyasaya düşmesini bekliyoruz ve piyasanın rahatlayacağını düşünüyoruz. Her sene yılbaşı ve hediye telaşından dolayı bu dönemde yoğunluk oluyor, 13. Maaşta buna büyük katkı koyuyor. 1 alana 1 bedava gibi kampanyamız var. Şimdilik gelip bakmaya başladılar. Bir hafta içinde hareketliliğin iyice artmasını bekliyoruz”

“Bu dönemde de hareketlilik Olmazsa kapıları kapatacağız herhalde”

Fatma Çömen :  “Şuan yoğunluk yok. Beklentilerimizin altında ama bir hafta içinde yoğunluk bekliyoruz. Bu dönemde de hareketlilik Olmazsa kapıları kapatacağız herhalde çünkü piyasa çok ölü. 13. Maaştan çok fazla beklentimiz yok aslında çünkü insanların eline nakit geçmiyor. Her şeyi kredi kartı ile ödüyorlar. Şimdiye kadar aldığım ödemelerin büyük çoğunluğu kredi kartı ile yapıldı. İnsanlar resmen bankalara bağlanmış durumda”


“Yılbaşı alışverişi için 13. maaş bekleniyor”

Murat Zif :  “Bu tarafta yoğunluk yok. Rum tarafında varmış. Orada ne veriyorlarsa ekstradan bilmiyoruz. Şuan bir durgunluk var. 13. Maaşlar ödenmeden de yoğunluk olmayacak. Erken ödenmesini bekliyoruz. Genelde maaşların ödenmesi ile birlikte yoğunluk oluyor. Kampanyalarımız var. Saat ve gözlüklerde bir alana bir bedava kampanyası yaptık. Onun dışında eski sezon ürünleri ve gümüşlerde de indirimlerimiz var. Geçen yılda aynısı oldu. Hareketlilik geç başlıyor, yılbaşı alışverişi için 13. Maaş bekleniyor”

“Herkes kendini 13. maaşa kilitlemiş durumda”

Pervin Deri : “Geçen ay daha iyi satış vardı. Şuan hareketlilik yok. Herkes kendini 13. Maaşa kilitlemiş durumda. Piyasa şuan beklediğimiz gibi değil. Önümüzdeki hafta maaşların ödenmesi ile birlikte yoğunluk bekliyoruz. Gelip bakanlar var ama şimdilik alan yok. Şuan kampanyamız yok. Beklediğimiz satışları yapamadığımız için kampanya da yapmadık. Geçen sene bu dönemler çok daha iyiydi, ondan önceki sene daha da iyiydi, her geçen sene çok daha kötü oluyor. İnsanlarda da para yok. Genelde kredi kartı ile satış yapıyoruz. Para dönmüyor, nakit akışı yok”

“Bu sene hareketlenme biraz daha erken başladı”

Mehmet Fatih Kul :  “Bugünden itibaren hareketlilik başladı. Yeni yıl dolayısı ile ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak insanlar yenilenmeyi, alışveriş yapmayı tercih ediyor. Her zamanki yoğunluğumuz 13. Maaşın yaklaşması ile birlikte daha da arttı. Beklentimiz bunun sürmesi yönünde. Her sene aynı şekilde oluyor ama bu sene hareketlenme biraz daha erken başladı. Geçen yıla göre insanlarda heyecan daha fazla. Yeni yıla özel olarak fiyatları çok uygun tuttuk. Ayakkabı Dünyası olarak herkesin yeni yılını kutluyoruz”

“Bütün çarşı hareketlilik için 13. maaşı bekliyor”

Sait Kumru :  “Şu anda artış yok. Ancak maaş ne kadar erken verilirse çarşıda o kadar erken hareketlenecektir. Bütün çarşı hareketlilik için 13. Maaşı bekliyor. Şimdilik çarşıda durgunluk var. Bilet satışlarını soracak olursanız normal seyrinde, 13. Maaş ödenirse biraz daha hareketleneceğini düşünüyorum. Hükümet ne kadar erken öderse esnafında yüzü o kadar çabuk güler”

“Bu yıl hareketlenmenin erken başlaması bizi sevindirdi”

Derya Alp :  “Yoğunluk başladı. Bu sene yeni yıl hareketliliği erken başladı. Gerek balolar gerekse yeni yıl hediyeleri ve artı sezon ihtiyacı ile birlikte hareketlenme başladı. Bu yıl hareketlenmenin erken başlaması bizi sevindirdi. Genelde halkımız son dakikaya bırakırdı, bu yıl erken başladı. Hareketliliğin erken başlamasının yanında satışlarda iyi gidiyor daha da iyi olacağını düşünüyorum. Kredi kartı ile satışlarımız daha fazla oluyor. Kredi kartının taksit imkanı ve bankanın sağladığı kampanyalar insanlara kredi karını cazip kılıyor. 13. Maaşın ödenmesinin medyaya erken yansıması bu hareketliliğe ivme kazandırmış olabilir. Çünkü insanlar maaşı alacağından emin ve rahat alışveriş yapıyor”

Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur