1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Esnafa Kredi müjdesi…
Esnafa Kredi müjdesi…

Esnafa Kredi müjdesi…

Kredi protokolü imzalandı

A+A-


 

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Merkez Kooperatifi Ltd. ve Türkiye Halk Bankası Aş. arasında protokol imzalandı.

Protokol uyarınca teminat sıkıntısı yaşayan esnaf Halk Bankası’ndan kredi talebinde bulunabilecek ve kredisinin yüzde 70’ine kadar tutar için Kooperatiften “Kefaret Uygunluk Belgesi”yle teminat alabilecek.
Protokolde 27 Mart 2013’te Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Teminat Destek Programı Projesinde öngörülen teminat programıyla ilgili koşullar yer alıyor.
Protokole Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Merkez Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altuncuoğlu ile Halk Bankası Lefkoşa Müdürü Müzeyyen Öztürker imza koydu.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda saat 15:00’te yer alan protokol imza töreninde Denktaş, Altuncuoğlu ve Öztürker birer konuşma yaptılar.

Denktaş

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş konuşmasında, program ve protokolle ilgili bilgiler verdi ve ilerleyen günlerde yapılacak çalışmalarla programın daha kurumsal bir yapıya kavuşturulmasının mümkün olacağını belirtti.
TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne konuyla ilgili desteklerinden dolayı teşekkür eden Serdar Denktaş, amaçlarının belli bir gelir seviyesinin altındaki esnafın rahat borçlanmasını sağlamak ve işlerini geliştirmelerine katkı koymak olduğunu kaydetti.

Altuncuoğlu

Kefalet Merkez Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altuncuoğlu da 15 bin TL’nin küçük olsa da esnaf ve zanaatkarın sıkıntılarını gidermesine katkı koyabilecek önemli bir miktar olduğunu ifade etti.
Esnafın bu krediye kolay bir şekilde ulaşabileceğini dile getiren Altuncuoğlu, yapının gelecek yıl daha fazla güçleneceğine inandıklarını belirtti.

Öztürkler

Halk Bankası Lefkoşa Müdürü Müzeyyen Öztürker de Halk Bankası’nın aktif olarak 2007 yılından beri adada kredi desteği verdiğini söyledi.
Bunun Türkiye’de uygulanan bir teminat programı olduğunu dile getiren Öztürkler, programın KKTC koşullarına göre değiştirilerek uygulandığını belirtti.
Kredi verilecek miktarın küçük olduğunu ancak bunun bir başlangıç olduğunu söyleyen Öztürker, amaçlarının esnafın teminat sorununu çözerek krediye ulaşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur
Etiketler : , ,