1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Esnaf kan ağlıyor
Esnaf kan ağlıyor

Esnaf kan ağlıyor

Yeniden restore edilerek iki yıl kapalı kalan Belediye Pazarı’nda, eski müşterilerin de giderek azalma gösterdiğini söyleyen esnaf bitme noktasına gelindiğini aktardı.

A+A-

Lefkoşa’nın en köklü mekanlarından olan Lefkoşa Belediye Pazarı (Bandabuliya) tamamen sessizliğe gömülmüş durumda. İş olmaması nedeniyle kan ağlayan esnaf, ayakta kalmak için çırğınıyor

Bandabuliya nefesini yitiriyor

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’nın siması olan Lefkoşa Belediye Pazarı (Bandabuliya) eski günlerini arıyor. 1932 yılından beri vatandaşa hizmet verilen tarihi mekanda, çok uzun süredir esnaflar kan ağlıyor. Yerli halkın ilgisini her geçen gün yitiren mekan, turistlerin de sadece ziyaretine sahne oluyor. Bandabuliya esnafı ise ayakta kalmak için çırpınışlarını sürdürürken, kepenklerini kapatanlar olduğu da dikkat çekiyor. Özellikle bazı esnafların hava parasına dükkanlarını sattığına yönelik de iddialar ortaya atılmış durumda.

Yeniden restore edilerek iki yıl kapalı kalan Belediye Pazarı’nda, eski müşterilerin de giderek azalma gösterdiğini söyleyen esnaf bitme noktasına gelindiğini aktardı. Pazarın eski kalabalık günlerini yakalamasının zor olduğuna değinen esnaflar, vatandaşların gelmemesinde, park yeri olmaması başta olmak üzere birçok olumsuz etken bulunduğuna dikkat çekti.

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, binada 35- 36 dükkanın kapalı vaziyette bulunduğunu söyleyerek, eski canlılığın yakalanması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Bazı esnafların hava parasına dükkanları sattığı iddialarının kendisine ulaşmadığını, böyle bir durum varsa hukuki yollara başvurulacağını belirten Harmancı, sadece önceden mal sahibi görünen kişilerin başka esnaflara kiraladığını söyledi.

Haberin devamı için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur