1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Eski zihniyetin temsilcilerini eskide bırakalım”
“Eski zihniyetin temsilcilerini eskide bırakalım”

“Eski zihniyetin temsilcilerini eskide bırakalım”

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 1970’lerden beri iktidar koltuklarında oturan, düzenin mimarları olan siyasilerin değişimi gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını söyledi.

A+A-

Sibel Siber, “Vazgeçtim diyerek gidiyorlar fırsat kollayıp geri dönüyorlar. Tecrübe deyip gençlerin önünü kapatıyorlar, makamlardan ayrılmak istemiyorlar. Bu gidişata artık son!” dedi.

Mevcut Kıbrıs Türk liderliğinin halkın özgüvenini kaybetmesine neden olduğunu da belirten Siber, 19 Nisan’dan sonra bu anlayışı değiştireceklerini kaydetti.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Boğazköy ve Ağırdağ’ı ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında bilgi verdi. CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber’e köy gezileri esnasında Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Girne milletvekili Dr. Salih İzbul, Girne İlçe Örgütü Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

Mevcut Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun seçim kampanyasında ‘ben demek devlet demek’ şeklinde propaganda yürüttüğünü ve bunun halkın özgüveni ile oynamak anlamına geldiğini Siber, daha demokratik, daha açık, daha şeffaf ve güven veren bir cumhurbaşkanlığı için yola çıktıklarını söyledi.

Siber, “Son beş yılda dünyada kaybettiğimiz itibarımızı geri kazanacağız. Etkin liderlikle masada olduğumuzu, çözüm ve barışı sağlayacak olan taraf olduğumuzu dünyaya duyuracağız” dedi. 

Köy isimleri ve haritalardan sonra şimdi de gemiler
Eroğlu’nun seçim sürecinin başından beridir köy isimleri ve haritalarla gezerek insanlara korku saldığını anlatan Siber, halkın bu yalanlara inanmamasının ardından şimdi de Türkiye’den gemiler gelip TC kökenli vatandaşları geri götüreceği şeklinde laflar üretildiğini söyledi. Bu söylemlerin artık çok eski ve köhne zihniyetleri yansıttığını belirten Siber, soğuk savaş kalıntılarının artık tarihteki yerini alması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’nin Kıbrıs müzakereleriyle ilgili açıklamalarına da değinen Siber, “Eide ‘Ben son özel temsilciyim’ dedi. Bu çok ciddi bir mesajdır ve iki taraf da liderlik gösterebilirse bu sorun çözülecek. Herkes bu elli yıllık sorundan bıktı. Biz bu sorunu çözeriz ve uluslararası toplumun bir parçası oluruz” dedi.

YD

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur