1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eski- yeni Tarım Bakanları’ndan SÜT TARTIŞMASI…
Eski- yeni Tarım Bakanları’ndan SÜT TARTIŞMASI…

Eski- yeni Tarım Bakanları’ndan SÜT TARTIŞMASI…

Gündeminde 3 yasa tasarısı ve Sayıştay komitesince hazırlanan raporlar bulunan Genel Kurul’da, Hayvancılarla, Süt İmalatçıları arasındaki anlaşmazlık gündem oldu.

A+A-

Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, toplandı. Gündeminde 3 yasa tasarısı ve Sayıştay komitesince hazırlanan raporlar bulunan Genel Kurul’da, ilk olarak Hayvancılarla, Süt İmalatçıları arasındaki anlaşmazlık gündem oldu.

UBP-DP Hükümeti’nin buna yönelik Yasa Tasarısı’nın ivediliği oyçokluğu ile onaylandı, daha sonra kamudaki Geçici ve Sözleşmeli personele yönelik düzenlemeler içeren Yasa Önerileri’nin ivedilikleri oybirliği ile onaylandı.

Sözleşmeli ve geçiciler için düzenlemeler…

CTP adına Erkut Şahali’nin sunduğu Kamu Görevlileri Değişlik YASA Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin ivediliği görüşüldü.

Yasa Önerisi, Yasadaki ‘İzin, eğitim’ gibi haklarının, sözleşmeli ve geçici personele de tanınmasına yönelik düzenlemeler içeriyor.

Geçtiğimiz hafta Hükümet’in bu çerçevedeki yasa önerilerinin ANAYASA’YA AYKIRILIKLARI bulunduğunu kaydeden Şahali, sendikaları katılımı ile 3 Yasa Önerisi hazırlandığını açıkladı.

 

SÜT KRİZİ MECLİS GÜNDEMİNDE!

 

Tarım Bakanı Çavuşoğlu: “Devletin otoritesini tanımayanların, aldığı sütün bedelini sivil itaatsizlikle ödemeyenlerin karşısındayız, gereğini de yapacağız”

Gündeminde 3 yasa tasarısı ve Sayıştay komitesince hazırlanan raporlar bulunan Genel Kurul’da, Hayvancılarla, Süt İmalatçıları arasındaki anlaşmazlık gündem oldu.

Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde bulunan “Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu’nun Alacaklarının İndirimli Tahsili Usulü Yasa Tasarısı”nın Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere onaya sunuldu ve kabul edildi.

“Darbe sonrası ödeme zorluklarını çözmek için…”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmelerden kaynaklanan ödeme zorlukları sonucu ortaya çıkan sorunları çözmek için böyle bir tasarı hazırlandığını anlattı.

Bunun üzerine söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli sadece bir kesime kolaylık sağlanmasına karşı olduklarını söyledi.

Eski- yeni Tarım Bakanları’ndan SÜT TARTIŞMASI…

Şahali: Konuya daha kapsamlı bakıp sorunları çözmek lazım”

CTP Grup Başkan Vekili Tarım eski Bakanları’ndan Erkut Şahali bu denli spesifik bir tasarının alışılmışın dışında bir durum olduğunu ifade etti.

Süt üreticilerinin sorunlarına değinen Şahali, konuya daha kapsamlı şekilde bakarak sektörün sorunlarını köklü şekilde çözmek için çalışmak gerektiğini dile getirdi.

Şahali sektörün önemi nedeniyle tezkereye kabul oyu vereceklerini açıkladı.

Çavuşoğlu: “Sivil itaatsizlikle süt fiyatlarını bahane ederek süt bedellerini ödemeyenler hakkında gereği yapılacak”

Ülkedeki bazı imalatçıların, süt fiyatlarını bahane ederek, süt üreticilerine satın aldıkları sütün bedelini ödemediğini anlatan Çavuşoğlu, bunun kabul edilebilir olmadığını söylediç

Süt fiyatlarına değinen Çavuşoğlu, 2 TL teşvik primi alan ihracatçının zorluk yaşadığını söyleyerek süt bedellerinin ödememesini eleştirdi.

Üreticinin hakkını ödememenin kabul edilebilir olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, sivil itaatsizlik yaparak süt fiyatlarını bahane ederek süt bedellerini ödemeyenlerle ilgili gereğinin yapılacağını dile getirdi.

Şahali: Alacaklar 17 milyon’dan 45 milyon TL’ye çıktı!”

Yeniden söz alan Erkut Şahali, Süt Endüstrisi Kurumu alacaklarının Bakan Çavuşoğlu döneminde 17 milyon TL’den 45 milyona yükseldiğini söyledi.

 

 

Bu haber toplam 2927 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler