1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eski KTHY çalışanları Başbakanlığa yürüdü
Eski KTHY çalışanları Başbakanlığa yürüdü

Eski KTHY çalışanları Başbakanlığa yürüdü

Yücelen: “Biz KTHY çalışanıyız, KTHY çalışanlarından ayrı tutulamayız. Başsavcılık da bu yönde bir görüş verdi”

A+A-

Kendilerini “KTHY 64 mağduru” olarak niteleyen eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları bu sabah Başbakanlığa yürüdü.

“Direne direne kazanacağız” sloganı ve alkışlarla Başbakanlık önüne gelen çalışanlar Başbakanlığın ana giriş kapısına ekmek koydu ve KTHY bayrağı astı.

“3. kez sokaktayız” gibi pankartların taşındığı eylemde çalışanlar adına Osman Yücelen bir açıklama yaparak, “69 KTHY çalışanı olarak 105 gündür sokaktayız” dedi.

Yücelen, “Kredi kartlarını, banka borçlarını hatta çocuklarının nafakalarını ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Hırsızlık mı, katillik mi yapalım? Bu insanları artık bekletmeyin, yazıktır. Olacak olaylardan emekçi arkadaşlarımız sorumlu olmayacak. Bu insanların önüne polis koyup dövdürtürseniz artık sokağa da köylere de çıkmayın” ifadesine yer verdi.

“TALAT’IN, ÖZGÜR’ÜN, BERBEROĞLU’NUN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORSUNUZ”

Konuşmasında Meclis’in dünkü birleşiminde yapılan bazı açıklamalara da değinen Yücelen şunları söyledi:

“Dünkü çok önemli bir tiyatroydu. Sayın Başbakan ‘araştırmalara devam ediyoruz’, Sayın Ulaştırma Bakanı ise ‘bu işi mutfakta pişiriyoruz’ dedi. Bu insanların mutfaklarında ekmek kalmadı. Daha neyi pişirecekler? CTP’ye sesleniyorum; Naci Talat’ın, Özker Özgür’ün, Mithat Berberoğlu’nun ve sosyal demokratların kemiklerini sızlatıyorsunuz.”

“MALİYE BAKANI O KOLTUĞU BIRAKIP GİTSİN”

Aylardır sefalet yaşadıklarını söyleyen Yücelen, “Maliye Bakanı o koltuğu bırak ve git, toplumu daha fazla sıkıştırma” dedi.

CESURER: “ÇALIŞANLARIN SESİNE KULAK VERSİNLER”

Öte yandan, eski KTHY çalışanlarından önce Başbakanlığa siyah çelenk bırakan EL-SEN adına Başkan Çağlayan Cesurer de burada kısa bir açıklama yaparak çalışanlara destek belirtti.

Cesurer, “Çalışanların sesine kulak verin. Bu güç birliğiyle yapılacaklardan ve bozulacak çalışma huzurundan çalışanlar sorumlu olmayacak” dedi.

5 KİŞİDEN OLUŞAN TEMSİLİ HEYET YORGANCIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Açıklamaların ardından eski KTHY çalışanları Başbakanla görüşene kadar Başbakanlık önünden ayrılmayacağını söyleyerek yola oturdu.

Düdük çalıp slogan atan çalışanlar yaklaşık bir saatlik bekleyişten görüşmeye çağrıldı. Görüşmeye 5 kişiden oluşan temsili bir heyet gitti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile yaklaşık bir saatlik görüşme yapan heyet adına açıklamayı yine Osman Yücelen yaptı.

Yücelen, “Görüşmeden tatmin olduk mu; olmadık. Arkadaşlarımızla şu kanıya vardık. Meclis’in 10 Kasım pazartesi günkü birleşimini takip ettikten sonra 5 sendikayla toplantı yapıp yol haritamızı çizeceğiz. Biz KTHY çalışanıyız, biz KTHY çalışanlarından ayrı tutulamayız. Başsavcılık da bu yönde bir görüş verdi…” dedi.

“BAŞBAKANIN SÖZÜNE İNANDIK, İNANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yücelen, “İşe alınmanız Ocak’ta deniliyor. Başbakanın sözüne inandık, inanmaya çalışıyoruz. Sonuçta ülkemizin başbakanıdır. Biz diğer arkadaşlarımıza ne hak verildiyse onu almak istiyoruz. ” ifadesine yer vererek, 69 kişi arasında üniversite mezunları olduğunu söyledi.

Yücelen, bu sayının da Başbakana iletildiğini ifade ederek, görüşmenin içeriği hakkında kısa bilgi verdi.

Eski KTHY çalışanları daha sonra KTHY merkez binası önünde kurulan çadıra döndü.

(tak)

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur