1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Eski baremlere dönüş’ önerisi
‘Eski baremlere dönüş’ önerisi

‘Eski baremlere dönüş’ önerisi

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi İVEDİLİĞİ aldı, komiteye gitti…

A+A-

 


Meltem SONAY

TDP Milletvekilleri Hüseyin Angolemli ile Zeki Çeler’in sunduğu Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi ivediliği aldı.
Eşit işe, eşit ücret ve Toplu İş Sözleşmeleri’ne yönelik düzenlemeler öngören Yasa Önerisi, ilgili komitede görüşülecek.
Öneri Sahibi, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Yasa Önerisi’nin öngördüğü düzenlemeleri özetledi.

‘Adaletsizliği ortadan kaldırmak için’
Yasa Önerisi genel gerekçesinde, hizmet yararı gözetilerek, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde yürütülebilmesi için, kamu personeli arasında yaratılan ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmak ve eşit işe eşit ücret ilkesini yaşama geçirmek amacıyla hazırlandığı belirtildi.

‘Eşit işe, eşit ücret’
Yasa Önerisi, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren işe girenlerin aylık maaş, ücret ve ödeneklerinin de, ‘Göç Yasası’ olarak nitelendirilen yasa bareminden değil, 1 Ocak 2011’den önce uygulanan barem üzerinden düzenlenmesini, yani ‘Eşit işe, eşit ücret’ öngörüyor.

‘Toplu İş Sözleşmesi ‘esas’, ‘birincil’ olsun…’
Yasa Önerisi’nin öngördüğü bir diğer düzenleme ise Toplu İş Sözleşme’ye ilişkin.
Yasa Önerisi’nin yasallaşması halinde, Toplu İş Sözleşmeler yasaya bağlılıktan kurtulacak.
Yasa Önerisi, ‘Toplu İş Sözleşmeleri’nin Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndaki ücret düzenlemesi üzerine çıkılamamasına ilişkin düzenlemesini kaldırmayı hedefliyor.
Öneri yasallaşırsa, Toplu İş Sözleşmesi esas, birincil olacak.

‘Alacaklar 3 yıl içinde ödensin’
Öneri, bugüne kadar Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) Ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ndaki düzenleme ile Toplu İş Sözleşmesi’nden alacaklarını alamayan çalışanlara da 3 yıl içinde alacaklarının ödenmesini öngörüyor.

Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur