1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Eşit artışın nasıl yapılacağı bir an önce belirlenmelidir"
Eşit artışın nasıl yapılacağı bir an önce belirlenmelidir

"Eşit artışın nasıl yapılacağı bir an önce belirlenmelidir"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, hayat pahalılığının tüm çalışanlara eşit artış ile yansıtılmasını desteklediklerini belirterek, “Ancak eşit artışın nasıl yapılacağını belirlemeden, meclisi bypass ederek yasa gücünde kararname ile Hayat

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hayat pahalılığının tüm çalışanlara eşit artış ile yansıtılmasını desteklediklerini belirterek, “Ancak eşit artışın nasıl yapılacağını belirlemeden, meclisi bypass ederek yasa gücünde kararname ile Hayat Pahalılığı Ödeneğini dondurmak yanlıştır” dedi.

Bugüne kadar hayat pahalılığının maaşlara yüzdelikler üzerinden yansıtıldığını, bu uygulama ile çok alana daha çok, az alana daha az artış yapıldığını ve sosyal adaletsizliğin derinleştiğini kaydeden İzcan, “Hayat pahalılığı herkesi eşit etkilemektedir. Dolayısı ile hayat pahalılığı ödeneği de eşit miktarda maaşlara yansıtılmalıdır. BKP  bunu yıllardır talep etmektedir” dedi.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “CTP-BG ile DP-UG Hükümeti, 2015 yılı içerisinde ortaya çıkacak hayat pahalılığı ödeneğini dondurduğu yasa gücünde kararnamede, eşit maaş artışının nasıl yapılacağını belirtmemiştir. Eşit maaş artışının nasıl verileceği biran önce belirlenmeli ve yasal güvenceye kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özel sektörde çalışan işçilerin, asgari ücretlilerin, üreticilerin, hayvancıları, halkın ve dar gelirli kesimlerinin büyük bir yoksulluk içerisinde bulunduğunu ve borçlanarak yaşam mücadelesi verdiklerini belirten İzcan, Hayat Pahalılığı Ödeneğinin yalzınca kamuya değil tüm kesimlere uygulanmasını talep etti.

Hükümetin aldığı son kararın eksik olduğunu kaydeden İzzet İzcan, Hayat Pahalılığı Ödeneğinin tüm çalışanların, işçilerin, üreticilerin, hayvancıların, asgari ücretlilerin maaş ve ücretlerini hayat pahalılığı karşısında koruyacak ve fiyat artışları ile doğru orantılı ve eşit bir şekilde artmasını sağlayacak bir şekilde uygulanması gerektiğini bildirdi.

“ÖZEL SEKTÖRDE SENDİKALAŞMANIN ÖNÜ AÇILMALIDIR”

CTP-BG ile DP-UG Hükümetini özel sektörde sendikalaşmanın önünü açacak yasal reformları hayata geçirmeye çağıran İzcan, “Özel sektör çalışanları örgütsüz, sosyal ve iş güvencesiz koşullarda, sömürünün en ağırına maruz kalmaktadırlar. CTP-DP hükümeti özel sektörde sendikalaşmanın önünü açıp çalışanların örgütlenmelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemeyi biran önce meclisten geçirmeli, kaçak esnek ve kuralsız çalışma yaşamına derhal son vermelidir” dedi.(tak)

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur