1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eşine tehdit içerikli mesajlar attığı tespit edildi”
 “Eşine tehdit içerikli mesajlar attığı tespit edildi”

“Eşine tehdit içerikli mesajlar attığı tespit edildi”

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davasında tahkikat subayı şahadetini tamamladı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davası sürüyor. Meselenin tahkikatını yürüten Başmüfettiş Aslan Coşkun dünkü celsede şahadetini tamamladı. Coşkun, sanığın cep telefonundan eşi Şükran Sadrazam’a tehdit içeren mesajlar attığının tespit edildiğini açıkladı.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu mahkemede hazır bulundu.

Kıbrıslı Rum lidere mektup
Cinayet davasında iddia makamının 6’ıncı tanığı olan tahkikat subayı Başmüfettiş Aslan Coşkun’un şahadetini devam etti. Coşkun, sanığın Rum Lider Nikos Anastasiadis’e bir mektup yazdığını ve basında çıkması için bir gazeteciye verdiğini tespit ettiğini ve bu mektubu emare olarak aldığını söyleyerek, konu mektubu emare olarak mahkemeye sundu. Aslan Coşkun daha sonra mektubu Mahkemede okudu.

Eşine tehdit mesajları
Baş Müfettiş Aslan Coşkun, sanığın Güney Kıbrıs’ta kaldığı dönemde kullandığı iki adet Türk hattıyla ilgili inceleme yaptığını belirtti. Sanığın, bu iki hatla, öldürülen Şükran Sadrazam ve diğer aile yakınları ile mesajlaştığını tespit ettiğini anlatan Coşkun, bu mesajlar arasında birçok tehdit içeren mesajlar olduğunun da görüldüğünü aktardı.  Sanığın, Şükran Sadrazam’a ve diğer kişilere yolladığı bazı tehdit içeren mesajları Mahkemeye okudu ve şahadetini tamamladı.

Sorgulama yapılacak
Başmüfettiş Aslan Coşkun’un şahadetini tamamlaması ardından, Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu, tanığı iyi bir şekilde sorgulayabilmesi için kısa bir süreye ihtiyacı olduğunu belirtti ve tehir talep etti.
Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, bu talebe itiraz etmediğini beyan etti. Bunun üzerine Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, davayı devam etmek üzere bugüne erteledi.

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur