1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eşimi ben öldürmedim”
“Eşimi ben öldürmedim”

“Eşimi ben öldürmedim”

Eski eşini öldürmekle suçlanan sanık Çetin Sadrazam, mahkemede kendini savundu

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davası sürüyor.

Davanın dünkü oturumunda sanık Çetin Sadrazam yeminli şahadet vererek, kendini savundu. Sadrazam, eşini kendisinin öldürmediğini, olayın olduğu sabah evden çıkarken küçük oğullarına sarılarak “ben de arkanızdan geleceğim” diyerek uğurladığını söyledi.

Sanık Çetin Sadrazam dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen davada, iddia makamı Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Sırdaş Kaptanoğlu hazır bulundu.

Dünkü oturumda iddia makamı (savcı) davayla ilgili başka tanık dinletmeyeceğini söyleyerek, davayı kapattığını beyan etti. Bunun üzerine Heyet Başkanı Ömer Güran, söz hakkını savunma avukatına verdi. Avukat Kaptanoğlu, sanık Çetin Sadrazam’ın yeminli şahadet vereceğini beyan etti. Mahkeme sanık Çetin Sadrazam’ın yeminli şahadette bulunmasına izin verdi. Avukat, sanığın beyanı ardından, başka bir duruşma gününe 4-5 tane tanık dinleteceğini de aktardı.

“Ailesi yüzünden sorunlar yaşadık”
Sanık çetin Sadrazam, Karısı Şükran Sadrazam’la 2 Şubat 1990 yılında severek evlendiğini ve çok mutlu bir yaşam sürdüklerini kaydetti. Karısının ailesi olmadığı sürece hiçbir sorun yaşamadıklarını anlatan sanık, Şükran Sadrazam’ın babasının yaptıklarından sonra her şeyin altüst olduğunu belirtti. İşten ayrılmak zorunda kaldım Sanık Sadrazam, eşi Şükran Sadrazam’ın, öz babası tarafından cinsel tacizde bulunduğu hatta tecavüz ettiği iddiasıyla, annesi ve kardeşleriyle Lefke Polis Karakolu’na şikayette bulunduklarını söyledi. Evliliğin ilk dönemlerinde bu dedikodular yüzünden, kaldıkları bu bölgeden başka bir yere taşınmak zorundan kaldıklarını hatta işinden dahi ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Sadrazam, eşinin ciddi şeklide psikolojik sorunlarının başladığını kaydetti. Güney Kıbrıs’ta hayatımız güzeldi Yaşanan tüm sorunların ardından, 4 yıl İngiltere’ye gittiklerini, orada da eşiyle hiç sorun yaşamadıklarını anlatan Sadrazam, KKTC’ye geri döndükten sonra yine eşinin ailesi yüzünden sorunlar yaşadıklarını ve Güney Kıbrıs’a yasadığı yollardan geçtiklerini söyledi. Güney’de huzurlu ve mutlu olduklarını, maddi durumlarının iyi olduğunu anlatan Sadrazam, ancak eşi Şükran Sadrazam’ın babasıyla yaşadığı bu olaylar yüzünden süreli psikolojisinin bozuk olduğunu ve bir çok kez evden kaçtığını ifade etti. Ayrılmayı kabul ettim Şükran Sadrazam’ın, Güney Kıbrıs’tan KKTC’de kaçak olarak geçtiğini ve bir süre bağlantısının koptuğunu anlatan sanık, daha sonra kayınpederinin evine giderek, “ ayrılmak isterse ayrılırız, ancak böyle kaçmayla bu sorun çözülmez” diyerek çözüm aradığını anlattı.

“Oğluma benim öldürdüğümü söylediler”

Eşi ölmeden önceki son gece evde, oğulları Baran’la birlikte kaldığını anlatan Sadrazam şöyle devam etti; “O akşam saat 23.00 sıralarında Şükran başının çok ağrıdığını söyledi ve yattı. Ben de oğlum Baran’la ayni yatakta diğer odada yattım. Saat 04.00 sıralarında Şükran’ın telefonu çaldı ama açmadı. Ben odaya gidip açmaya çalıştığım sırada, telefonu kaptı ve kapattı. Sonra da bana ‘Baran’ı al ve evimden defol git’ dedi. Ben de Baran’ı hazırladım ve ‘biz gidiyoruz bizi bir daha arayıp sorma’ dedim. Hiç ses çıkarmadı yatakta yatmaya devam etti. Bizi alacak olan adam, kapıya geldi ve kornaya bastı. Tam kapıyı açıp evden çıkarken bana ve Baran’a seslendi. Beni öpmek istedi izin vermedim, Baran’a sarıldı, ‘gidin, ben de arkanızdan geliyorum’ dedi. Sonra biz Beyarmudu’ndan yine kaçak olarak Güney’e geçtik. Bodamya köyüne geldik. Baran’ı abisine bırakıp kahveye gittim. Saat09.00 gibi Şükran’ın küçük kız kardeşi beni aradı ve Şükran’ın benimle olup olmadığını sordu. 10.00 gibi büyük oğlum Ahmet geldi. ‘baba annemi sen öldürmüşsün teyzem söyledi’ dedi üzerime yürüdü. Ben de hayır dedim. Sonra kardeşime mesaj attım. Bunların hepsi telefon kayıtlarında var. Ben eşimi öldürmedim.”

 

 

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur