1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Eşi benzeri görülmemiş bir seçime gidiliyor"
"Eşi benzeri görülmemiş bir seçime gidiliyor"

"Eşi benzeri görülmemiş bir seçime gidiliyor"

Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, son dönemde yaşananların Kıbrıs Türk demokrasisine çok ciddi tahribat verdiğini ve bu tahribatı toparlamak için çok çaba gösterilmesi gerekeceğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, son dönemde yaşananların Kıbrıs Türk demokrasisine çok ciddi tahribat verdiğini ve bu tahribatı toparlamak için çok çaba gösterilmesi gerekeceğini söyledi. CTP lideri Tufan Erhürman, Türkiye medyasında konuştu ve Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı.

‘Eşi benzeri görülmemiş bir seçime gidileceğini’ söyleyen Erhürman, 1990 seçimlerinde yaşananları anımsattı ve yankılarının bugünlere kadar devam ettiğini söyledi. Erhürman, “Kıbrıs Türk demokrasisinde o dönemde yaratılan tahribatın etkileri, maalesef bugün hala devam ediyor” dedi. Son bir haftada yaşananların da demokrasimizde tahribat yaratacağına dikkati çeken Erhürman, “Seçime yönelik hamle yapmak ve gerçek tartışmaları örtmek, onun dışındaki tartışmaları gündeme getirmek bu dönemlerin temel özelliği haline geldi. Toplumun ‘irademize müdahale ediliyor’ algısı son derece güçlüdür” dedi.

 

“KIBRIS TÜRK HALKI NE YAPACAĞINI İYİ BİLİYOR”

Yüksek Seçim Kurulu’nun hiçbir seçimde bu kadar yoğun çalışmak zorunda kalmadığını da söyleyen Erhürman, “Tüm bu yapılanların seçime yönelik hamleler olduğunu herkes biliyor. Ancak Kıbrıs Türk halkı bütünlüğünü koruyarak çıkacak bu seçimlerden. Kıbrıs Türk halkı ne yapacağını çok iyi biliyor. O yüzden biz de kendimizi Kıbrıs Türk halkının iradesine bırakıyoruz” dedi.

 

“YAPILAN MARAŞ’IN AÇILMASI DEĞİL”

Cüneyt Özdemir’in sorusu üzerine kapalı Maraş’ta yapılanların ‘Maraş’ın açılması’ olmadığını, Maraş’ın sadece ziyarete açıldığını anlatan Erhürman şöyle konuştu:

“Maraş aslında ziyarete kapalı bir yer değildi. Askeriyeden çıkarılacak özel izin, bir belgeyle veya kartlarla Maraş’a zaten ziyaret mümkündü. Geçmişte de yapılıyordu. Şu anda yapılan şey, belirli saatlerde ziyaretçilerin sayısının daha da artırılmasıdır. Bu Maraş’ın açılması değil.”

 

Bu haber toplam 1691 defa okunmuştur
Etiketler : ,