1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Esentepe’nin çevresi güneş enerjisi sistemiyle aydınlanacak
Esentepe’nin çevresi güneş enerjisi sistemiyle aydınlanacak

Esentepe’nin çevresi güneş enerjisi sistemiyle aydınlanacak

Esentepe bölgesinin kendisine yakışır doğal güzelliğini koruyarak yatırımlar yapan, bölge halkının iyi hizmet alması için son sürat çalışan Esentepe Belediyesi yeni projelere imza atıyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Esentepe bölgesinin kendisine yakışır doğal güzelliğini koruyarak yatırımlar yapan, bölge halkının iyi hizmet alması için son sürat çalışan Esentepe Belediyesi yeni projelere imza atıyor. 

Rutin hizmetleri dışında hayata geçirdiği yatırımlara ek olarak farklı projeler üreten belediye, bu projelerin bazılarını 2017 yılı içinde hayata geçirmeyi planlıyor.

En büyük projeler arasında ise güneş enerjisi sistemi kurularak, bölge yolları baştan aşağı aydınlanmaya hazırlanıyor. 1 aya kadar projenin bitmesini hedefleyen Esentepe Belediyesi, 160 tane direğin alınması için yola çıkmış durumda.

Öte yandan özellikle bu yılsonunda, bölgede yaşayan her yaştaki yurttaşın yararlanabileceği büyük bir spor ve aktivite kompleksi için çalışmalara hız verildi.

Deniz mevsiminin yaklaşmasıyla Esentepe Plajı’ndaki çalışmaları tamamlayan belediye, caretta caretta için gerekli yerlerin ayrıldığını, plaja açık hava diskosu ve yeni bungalov yapımları için girişimler başlattı.

Esentepe’de güzel işlere imza atmaya hazırlanan Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, yeni projelerini YENİDÜZEN ile paylaştı.

Alt yapı, kaldırım ve duvar çalışmaları

Cemal Erdoğan, Esentepe, Karağaç, Bahçeli, Beşparmak ve Alagadi (plaj-santral) bölgelerinin belediyeye bağlı olduğunu, son iki buçuk yılda güzel bir çevre görüntüsü sağlamak için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi. Özellikle Esentepe ve Karağaç’ta duvar yapımı başlattıklarını, dar olan sokakları genişlettiklerini anlatan Erdoğan, asfalt çalışmalarının da Karayolları Dairesi tarafından yürütülmekte olduğunu belirtti.  Esentepe’de köyün girişinden merkeze kadar bu çalışmaların devam ettiğini aktaran Erdoğan, Bahçeli köyünün çevre duvarları, kaldırım ve tüm alt yapısının köyün anayol bağlantısından köyün içine kadar yapılacağını vurguladı. Ayrıca Bahçeli’nin halı saha ışıklandırılmasının da yapılacağını ifade etti.

Güneş enerji sistemi kuruluyor

Esentepe Belediyesi Başkanı Cemal Erdoğan, bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını belirterek, Esentepe, Karaağaç ve Bahçeli köylerini güneş enerji sistemiyle baştan aşağı aydınlatmaya hazırlandıklarını dile getirdi. Sistem için belediyeden bir ekibin 160 adet direk almak için Ankara’ya gittiğini ifade eden Erdoğan, tüm ışıklandırma sisteminin 1 aya kadar bitirmeyi planladıklarını dile getirdi. Erdoğan, güneş enerjisi sistemi projenin çok önemli olduğunun altını çizerek, tüm projelerin TC Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin desteğiyle hayata geçirileceğini vurguladı.

Esentepe Plajı’na 32 tane bungalov yapılacak

Esentepe Plajı’nda da çok yönlü kullanım için hummalı bir çalışma yapıldığını, aşağı kısmın bordür taşlarıyla döşeneceğini, deniz sınırına kadar da asfalt dökümü yapılacağını aktaran Erdoğan, bu yıl 32 tane de bungalov yapılacağını dile getirdi. Yaz ayının girişinde ‘Yaza Merhaba Çadır Festivali’ yapılacağını belirten Cemal Erdoğan, Ekim ayı başında da yine festival yapılarak final yapılacağını belirtti.

Cemal Erdoğan, Sivil Savunma binası ile harnup ambarı arasındaki alana Esentepe Sahil Düzenleme Projesi yapılacağını söyledi ve, yaklaşık 600 metrelik alanda yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve 3-4 tane fast food satan büfelerin yer alacağını aktardı.

Spor ve aktivite kompleksi hayata geçiriliyor

Erdoğan, Esentepe içerisinde 14- 15 dönümlük arazi içerisinde bulunan çocuk oyun parkının 4’te 1’inin tamamlandığını, söz konusu arazi içerisine mini oyun parkı ve gençlerin aktivite yapabileceği ‘Macera Parkı’ da yapılacağını ifade etti.  Ailelerin de gerek piknik gerekse yürüyüş yapabileceği ya da konaklayabileceği bir tesis yapılacağını aktaran Erdoğan, her yaştan insanın yararlanabileceği bir spor ve aktivite alanı yapılacağını vurguladı.

Erdoğan, çay bahçesi, ahşaptan evler, oyun alanları, piknik alanı, kapalı spor salonu ile futbol sahası gibi çeşitli alanlarının olacağı bu kompleksi bu yılsonunda tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Erdoğan, şu anda kuaföründen tüm sağlık işlemlerine kadar yaşlılara hizmet verildiğini, ileriki zamanlarda da yaşlı bakım evi yapmayı planladıklarını dile getirdi.

“Maddi sıkıntılarımız var”

Esentepe Belediyesi Başkanı Cemal Erdoğan, belediye olarak maddi sıkıntıları olduğunu ve kolaylıkla aşılacak bir sıkıntı olmadığını belirtti. Bir önceki belediye döneminden kalma 4 milyon 900 bin TL’lik bir borç bulunduğunu ifade eden Erdoğan, “bu miktar bize faturalarla bildirilen borçtur. Bir de bize bildirilmeyenler var. Bazı şirketlerden elimize ulaşmayan geriye dönük faturalarla karşılaştık. Acil olanları yavaş yavaş ödemeye çalışıyoruz” dedi. Erdoğan, ufak tefek rutin harcamalardan da piyasaya 2 bin 500 TL borçları bulunduğunu söyleyerek, personel yatırımlarının da düzenli yapıldığını aktardı. Erdoğan, plaja yapılacak olan bungalov yatırımlarının hayata geçmesiyle, belediyenin maddi sıkıntı yaşamayacağını, oradan elde edilecek gelirle borçların kapatılabileceğini kaydetti.

Erdoğan, 52 tane belediye personeli olduğunu, yaz aylarında da plajda çalışması için personel alımı yapıldığını, bu personelin belediyenin yan kuruluşu olan ESBEL şirketi altında hizmet verdiğini ifade etti.

 

Cemal Erdoğan, spor ve aktivite kompleksinin kapsayacağı alanları gösterdi

esentepe-bld-foto-1.jpg

 

Esentepe Plajı yaza hazır. Çeşitli sporların yapılabileceği saha, açık hava diskosu ve oto park alanları da yaza hazırlanıyor

esentepe-bld-foto-3.jpg

 

Esentepe ve diğer köylerde duvar ve asfalt çalışmaları sürüyor. Kapalı spor salonu için ihaleye çıkılıyor

esentepe-bld-foto-5.jpg

 

Karaağaç’ta akarsu yanına heykel yapılırken, aileler için piknik yerleri de yapıldı

esentepe-bld-foto-8.jpg

Bu haber toplam 7235 defa okunmuştur