1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ESENTEPE YEREL SEÇİME DOĞRU
ESENTEPE YEREL SEÇİME DOĞRU

ESENTEPE YEREL SEÇİME DOĞRU

“Denizin yanındayız ama deniz fakiriyiz. Bölgedeki plaj halkla yeniden buluşturulacak. Bölgeye yatırım yapılacak”

A+A-

CTP-BG Esentepe Belediye Başkan adayı Cemal Erdoğan:

“Seçim yarışında öndeyiz”

Ayşe GÜLER

CTP-BG Esentepe Belediye Başkan adayı Cemal Erdoğan, yerel seçimlere kısa bir süre kala seçim yarışında önde olduğunu söyledi.
Erdoğan, halkın kendisine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şu ana kadar yapılan anketlerde ilk sırada yer aldığını kaydetti.
Seçim yarışında iddialı olduğunu belirten Erdoğan, göreve gelmesi halinde turizm açısından önemli bir değere sahip bölgeyi yeniden canlandıracağını ifade etti.
Erdoğan, “bölge halkı, mutlu belediyecilikle tanışmalı, bunu hak ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Elektrik direkleri anayol içerisinde”
Erdoğan, bölgedeki sorunlarla ilgili bilgi verdi, göreve gelmesi halinde kısa sürede sıkıntıların çözüleceğini aktardı.
Bölgedeki birçok elektrik direğinin anayolun içerisinde kaldığını söyleyen Erdoğan, göreve gelmesi halinde bu konuda çalışma yapılacağını belirtti.
Erdoğan, kaymakamlık ve ilgili yerlerle görüşeceklerini dile getirerek, elektrik direklerinin anayol dışarısına aktarılacağını kaydetti.
Söz konusu işlemin maliyetinin oldukça fazla olduğunu ifade eden Erdoğan, bunun belediye kaynakları ile yapılmasının zor olduğunu TC Yardım Heyeti’nden katkı talep edeceklerini aktardı.
Erdoğan, elektrik direklerinin planlı bir şekilde yerleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Zeytin yağı fabrikası restore edilecek”
Şu anda eski zeytinyağı fabrikasının ‘atıl’ durumda olduğunu dile getiren Erdoğan, belediye başkanı seçilmesi halinde kısa vadede binanın restore edilerek, hizmete açılacağını ifade etti.
Erdoğan, bu konuda Avrupa Birliği’ne proje sunduklarını açıkladı.

“Özel arazi 15 yıldır çöplük olarak kullanılıyor”
Özel bir şahsa ait arazinin 15 yıldır çöplük olarak kullanıldığını söyleyen Erdoğan, konunun mahkemede olduğunu dile getirdi.
Erdoğan, “Arazinin sahibi olayı mahkemeye taşıdı. 3-4 yıldır mahkeme sürüyor. Arazinin sahibi mahkemeyi kazanırsa ne yapılacak bilmiyorum. Çöplerin buradan kaldırılmasını istenecek” dedi.
Söz konusu çöplüğün 100 metre gerisinde mezarlığın olduğunu belirten Erdoğan, atandaşların çöplerin yaydığı koku nedeniyle mezarlığa gelemediğini belirtti.

“Denizin yanındayız ama deniz fakiriyiz”
Erdoğan, bölgedeki plajın kooperatif ve belediyeye ait olmasına rağmen, hiçbir yatırımın yapılmadığını savundu.
Plajda restoran, kafe gibi vatandaşların rahatlıkla yararlanabileceği hiçbir tesisin bulunmadığından bahseden Erdoğan, “40 yıldır Esentepe’de yaşıyorum.  Bu kadar güzel plajı olup, yararlanamayan bir yer göremedim” şeklinde konuştu.
Erdoğan, “denizin yanındayız ama deniz fakiriyiz” dedi.
Göreve gelmesi halinde bu konuda proje hazırladıklarını ve bölgeye yatırım yapacaklarını açıklayan Erdoğan,  AB veya TC Yardım Heyeti katkılarından yararlanılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur