1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. ERÜLKÜ 'YİNE' İSTİFA ETTİ
ERÜLKÜ YİNE İSTİFA ETTİ

ERÜLKÜ 'YİNE' İSTİFA ETTİ

TP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun konuk olduğu Radyo Gazetesi programında, Yorgancıoğlu LTB meclis üyeliklerine başvurunun dün son gün olduğunu belirterek, hala istifa etmeyen 8 UBP’li meclis üyesine istifa çağrısında bulundu. LTBR

A+A-

 

LTB’nin UBP’li meclis üyesi Meriç Erülkü, SİM TV’de yayınlanan Radyo Gazetesi programına bağlanarak, “YSK ‘İstifanı sunarsan senin yerine de seçim yapılacak’ derse istifa mektubumu sunacağım” dedi, programın ardından Erülkü yeniden istifa etti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun konuk olduğu Radyo Gazetesi programında, Yorgancıoğlu LTB meclis üyeliklerine başvurunun dün son gün olduğunu belirterek, hala istifa etmeyen 8 UBP’li meclis üyesine istifa çağrısında bulundu. LTB’nin UBP’li meclis üyesi Meriç Erülkü de programa bağlanarak, ilgili yasa değişmeden nce istifa ettiğini ve dün yeniden istifa edeceğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre, Erülkü istifa yazısını İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na dün iletti. Yorgancıoğlu pek çok kez istifa ettiğini söyleyen ve “İstifamın onayını bekliyorum” diyen UBP’li meclis üyesi Erülkü’nün, samimiyse bugün (dün) gidip yeni tarihle istifasını vermesini söyledi. Yorgancıoğlu’nun sözleri üzerine, UBP’li meclis üyesi Erülkü de “Benim istifam zaten önlerinde” dedi. Erülkü, bugün (dün) Yüksek Seçim Kurulu ile temasa geçeceğini ve bugünkü istifasıyla 15 kişi üzerinden seçime gidileceği bilgisi aktarılırsa tekrardan istifasını sunacağını belirtti.

PROGRAMDAN SONRA ERÜLKÜ YENİDEN İSTİFA ETTİ

Kanal SİM’deki yayın sonrası, Meriç Erülkü İçişleri Bakanlığına gönderdiği dilekçeyle, Ocak 2013’teki istifasını yineledi. Kanal SİM Haber Merkezi’nin telefonla bağlandığı YSK Başkanı Nevvar Nolan ise bunu istifa yenilenmesi anlamına geldiğini söyledi. Bu istifanın ardından, LTB’de meclis üyeliği seçimi için sayının ne olacağı yeni bir tartışma konusu oldu.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur