1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ertuğrul’daki grev devam ediyor
Ertuğrul’daki grev devam ediyor

Ertuğrul’daki grev devam ediyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda hiçbir sorun yokmuş gibi davrandığını savunarak, bakanlığın sıkıntıları yaz tatiline havale eden bir tutum sergilediğini söyledi.

A+A-

 

Bu okuldaki 18 öğretmenin 30 Nisan’dan beri grevde olduğunu belirten Elcil, “Tek talebimiz Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki eğitimin nitelikli olabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetmenler tarafından hazırlanan raporda ortaya çıkan konuları düzeltmek için adım atmasıdır” dedi.

KTÖS BUGÜN YİNE EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNEYDİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın tavrı nedeniyle okulun Eylül’de de aynı sıkıntılarla açılacağını dile getiren Elcil, çözüm talebiyle bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde yine bir basın açıklaması yaptı.
“Özel Okullara Ortak Mısınız?”, “Sizin Çocuklarınız Özel Okulda Eğitim Kimin Umurunda” gibi pankartların da açıldığı basın açıklamasında, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda greve giden öğretmenler de yer aldı.

ELCİL: “OKULDA DERSHANELERLE YAKIN İLİŞKİ İÇİNDE ÇALIŞAN BİR EKİP VAR”
Öğretmenler adına konuşan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda idareyle ilgili birtakım sıkıntılar yaşandığını ve bunun uzun süredir devam ettiğini kaydetti.
Elcil, açıklamasında “Okulu yönetmekten, öğretmeniyle diyalog kurmaktan aciz, emrivakiyle okulu idare etmeye çalışan bir müdür söz konusu” iddiasına yer verdi.
Bu okulda özel ders konusunda da çeşitli spekülasyonların olduğunu savunan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, dershanelerle yakın ilişki içinde çalışan bir öğretmen ekibi olduğundan söz etti.

“BAKANLIĞIN BİR MÜDÜRE SÖZ GEÇİRECEK İRADESİ YOK”
Bu ekibin bölgede ikamet etmeyen öğrencileri dershaneler sayede Şehit Ertuğrul İlkokulu’na kaydettirdiğini de savunan Elcil, “Eğitim Bakanlığı’nın bir müdüre söz geçirecek iradesi yok. Sayın Berova eğitimden anlamıyor. Bu makamı boşuna işgal ediyor” iddiasında bulundu.
Elcil, özelde Şehit Ertuğrul olmak üzere tüm okullarda temel sorunlar bulunduğunu kaydederek, bunların çözülmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 47 öğretmen görev yapıyor. Okuldaki 25 sınıf öğretmeninden 13’ü ve 5 branş öğretmeni greve katılıyor.

TAK

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur