1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erten’den Türkiye şampiyonluğu
Erten’den Türkiye şampiyonluğu

Erten’den Türkiye şampiyonluğu

Erten Gazi, öğrenim gördüğü Doğa Koleji ile Liseler Basketbol Türkiye Şampiyonu oldu.

A+A-

 

Basketbol hayatını Türkiye’nin önemli kulüplerinden Anadolu Efes’te sürdüren genç yetenek Erten Gazi, öğrenim gördüğü Doğa Koleji ile Liseler Basketbol Türkiye Şampiyonu oldu.
Samsun’da gerçekleştirilen Liseler Türkiye Şampiyonası’nda Doğa Koleji adına forma giyen Kıbrıslı Türk Erten Gazi, oynadığı 3 grup karşılaşmasını da kazanarak grubunu lider tamamladı. Yarı finalde Bursa Nilüfer ile eşleşen Erten’li Doğa Koleji rakibini 57-45 mağlup ederek finale yükselme başarısı gösterdi. Erten Cuma günü oynanan yarı final karşılaşmasında 6 sayı kaydederek takımının finale yükselmesine katkı yaptı.

Finalde 10 sayı attı
Cumartesi günü oynanan final maçında Evyap Lisesi ile karşılaşan Doğa Koleji, salondan 65-57’lik skorla galip ayrılarak Liseler Türkiye şampiyonu oldu. Bu maçta forma giyen Erten Gazi kaydettiği 10 sayı ile şampiyonluğu getiren isimlerin başında yer aldı. Doğa Koleji ayrıca kızlarda da Türkiye şampiyonluğu elde ederek çifte başarı sevinci yaşadı.

Dünya şampiyonasına katılacak
Erten Gazi’nin yer aldığı Doğa Koleji, Türkiye şampiyonasını kazanması ile birlikte Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Şampiyona Fransa’da gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur