1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ersoy Hocanın Organik Çiftliği
Ersoy Hocanın Organik Çiftliği

Ersoy Hocanın Organik Çiftliği

Ersoy Hocanın Organik Çiftliği

A+A-

 

Zekai Altan


Beslenmemize ne kadar dikkat ediyoruz. Hormonsuz yiyecekleri kim denetler. Veya bizler ne kadar denetleyici rolünü üstleniyoruz. Organik yaşam ve beslenme konusunda da ne kadar bilinçliyiz. Bugün gerek alış veriş merkezlerinde gerekse restorantlarda sunulan mönülerin kaçta kaçı doğal veya organiktir. Bu konuda bir orantı yapacak olursak yüzde bir bile değildir organik ürün sunan mekânlar. Hatta hiç yoktur diyebiliriz. Eco-Bio işletmeler dışında. Bunlar Kumyalı’da Nitovikla Garden Hotel, Sy Phodios Guset House, Büyükkonuk ve Ersoy Hocanın Organik Çiftliği olan mekan da Yeşilırmak’ta. Otantik Kıbrıs Mutfağı çekimleri için Yeşilırmak ve Bağlıköy’de çalışma yaptım. Ve bu vesile ile de Ersoy Hocanın Organik Çiftliğini inceleme şansını buldum. Konaklamayı da burada yaptık.

ERSOY HOCANIN ORGANİK ÇİFTLİĞİ

Çiftlik Yeşilırmak köyünde. Çok yeşil bir bölge. İnsanın ruhu değişir. Platonik bir yaşam aşkı ile heyecan veriyor. Yedidalga sonrası deniz kenarı iyot havalı bir yolculuk sonrası dar yollarla devam eden seyahatte çevreniz yemyeşil. Oksijen bol. Çevreyi görmek bile insanın yaşam heyecanını artırıyor. Yeşilırmak köyü bir vadi içerisinde. Ve sınır kapısına giden yolun zirvesinde de Ersoy Hocanın Organik Çiftliği. Yol üzerindeki büyük tabela size yön verir. Çiftlik alanına girdikten sonra çok güzel tasarlanmış bir çevre. Araç park alanına kadar. Ve karşınızda taş örme bir bina. Hem konaklama, otel hem de restoran mekânı. Her alanı ekolojik bir yapı ve çevre olarak tasarlandı. Mekan dışı oldukça geniş ve çardaklar kuruldu. Ahşap piknik masaları. Eskiden havuz olarak kullanılan alanın üzeri de çardak olarak kapatıldı ve içerisine balık konularak ayrı bir mekan alanı yaratıldı. Çiftlik içerisinde ayrıca kuş gözlem kulesi ve yürüyüş parkuru yapıldı. Çiftlik oldukça geniş. Burada sebze ve meyve türü birçok üretim organik olarak yapılıyor. Çok ciddi bir ayrıntı. Sağlıklı beslenme. İşletmeci Nursel hanım. Başında yemenisi ile sizi karşılar ve size en iyi hizmeti vermek için adeta kendini yer. Hem küçük eco-bio otel ile restoran işletmeciliğini diğer taraftan da organik meyve sebze üretimi yapar. Ailesi le birlikte. Eşi rahmetli Ersoy hoca ile kurdukları bir düş. Ve bu düş hayat bularak devam ediyor. Çok yakından tanıdığım Nursel hanım işte bu düşü halen eşi rahmetli Ersoy Hoca ile yürütüyor. Biz de bu yazıyı anısına yazıyoruz. Restoran iç alanı dar ve uzun. Biraz kare gibi. Elli kişilik bir kapasite. Ahşap masa ve sandalyeler. Pötükare masa örtüleri. Mutfak ideal ve paslanmaz çelik mefruşat.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi yok. Standart set mönüler servis ediliyor. Bizler standart serpme meze ve ana yemek siparişi verdik. Giriş çorba. Tarhana çorbası. Kızartılmış hellim ile. Nefis bir tat. Kıbrıs mutfağının spesiyali. Serpme mezeler ile başlayan tatlar. Ve de organik. Humus, cacık, karışık salata, bulgur pilavı, patlıcan kabak ve domatesli türlü, yoğurt ve turşu. Kuru pakla ezmesi ile zeytin ve çakızdes. Tümü de girişler. Oldukça lezzetli. Bu güzel ekolojik ortamda ve de oksijeni bol bir atmosferde bu yemeği almak bir keyiftir. Tattığımız lezzetler standart Kıbrıs tatları. Buradaki en önemli fark ise organik olmasıdır. Ana yemek olarak da sulu fırın kebabı yanında da patates. Final olarak aynı gün çıkarttığımız zivaniyayı içtik. Tüm servisi Nursel hanım başında yemenisi ile yaptı. Misafirlerini evine gelen misafir mantığı ve sevgisi ile ağırlıyor. Güleryüzü ile Kıbrıs konukseverliğini yaşatıyor. Esasında fırında kuzu eti patatesin yanında bulgur pilavı da lezzetli ve doyurucu olur. Kuru soğanı unutmayın. Ve diğer önemli bir lezzet ayrıntısı da etin üzerine ekşi sıkmayı ihmal etmeyin. 

ORGANİK TATLARI TADIN VEYA BANDABULİYAM.COM’DAN ALIN


Buradaki lezzetler oldukça sağlıklı. Çünkü üretim organik. Kahvaltı mönüsü de çok lezzetli. Organik ürünlerden. Pilavunadan sıcak ekmeğe ve pastırmalı yumurtadan köy hellimine kadar. Kahvaltıyı açık alanda havuz başında yaptık. Çok nefis ve görülmeye değer hatta doyulmaz bir manzara karşısında. Bol oksijenli organik yaşamın sağlandığı ve Kıbrıs konukseverliği içerisinde bir ortamdır Ersoy Hocanın Organik Çiftliği. Buradaki atmosferi yaşayın ve organik yaşamın tadını çıkarın. Burada üretilen ürünleri buradan alamasanız bile unutmayın. Bandabuliyam.com size ayağınıza getirir. Bu organik meyve, sebze ve içecekleri bu siteden de sipariş verebilirsiniz. Ersoy Hocanın Organik Çiftlik ürünleri aynı zamanda bandabuliyam.com’da. Bandabuliyam büyük bir proje. Kıbrıs doğal ve organik pazarını yarattı. Bir ilk. Copy-paste değil. Üreticiden tüketiciye bir ağ. Ve işte Ersoy Hocanın Organik Çiftlik Ürünleri de burada. Buraya gidin ve gezin ve tadın. Hafta sonunuzu buraya ayırın. Bir gün bile olsa. Eğer buraya gidemeseniz bandabuliyam.com size bu ürünleri sağlar. İhmal etmeyin.

MÖNÜ
SERPME MEZE
ANA YEMEK: SULU FIRIN KEBABI
KİŞİ BAŞINA: 35 TL
KONAKLAMA FİYATI
KİŞİ BAŞINA YATAK-KAHVALTI: 75 TL


TEL: 0533 861 53 04- 0533 868 29 89
ADRES. YEŞİLIRMAK-LEFKE
www. cyprusorganicfarm.com

Bu haber toplam 6268 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 181. Sayısı

Adres Kıbrıs 181. Sayısı