1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ersenal'ın yerine Özgü atandı
Ersenalın yerine Özgü atandı

Ersenal'ın yerine Özgü atandı

Bakanlar Kurulu, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığına Mustafa Özgü’yü atadı.

A+A-

Bakanlar Kurulu, Vakıflar İdaresi Başkanlığına Mustafa Özgü’yü atadı.

Bakanlar Kurulu, Irak ve Suriye'de etkinlik gösteren radikal İslamcı silahlı grup ve petrol kaynaklarına yakınlığı nedeniyle dünyanın en zengin terör grupları arasında sayılan Irak ve Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) terör örgütü listesine aldı.

Yapı Denetimi Ekibi oluşturulması için İçişleri Bakanlığını yetkilendiren Bakanlar Kurulu, esnaf ve zanaatkarların ihtiyaç duyduğu krediyi sağlamak adına 4 milyon TL’lik faiz farkı ödenmesini de karara bağladı.

Bakanlar Kurulu, Rekabet Kurulu’na çalışmak üzere Kubilay Sepetçioğlu ile Avukat Sezi Sıdal’ı sözleşmeli olarak görevlendirirken, Din İşleri Başkanlığına da, yapılacak hukuki çalışmaların ardından vekaleten görevlendireceğini açıkladı.

Bu arada CAS çalışanlarının Başbakanlık önündeki eylemi, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında da devam etti.

“YAPI DENETİM EKİBİ OLUŞTURULMASI İÇİN YETKİ VERİLDİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, saat 11.30’da başlayıp, yaklaşık 4 saat süren  Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, alınan kararları açıkladı.

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun birçok konuyu değerlendirdiğini ve değerlendirmeler sonucunda birçok karar üretildiğini kaydetti.

Ülkedeki yapılaşmayı denetim altına almak ve yapılaşmadaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına “Yapı Denetim Ekibi” oluşturulması için İçişleri Bakanlığının yetkilendirildiğini ifade eden Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulunun ayrıca Tatlısu Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesini onayladığını söyledi.

Yorgancıoğlu, üniversite öğrencilerinin hak edenlerinin güz dönemi harçlarının bir miktarının karşılanması konusunda 83 bin TL’lik katkı yapılmasının karara bağlandığını kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), Merkezi Av Komisyonu ve Kalkınma Bankası’nın 2015 yılı bütçelerini görüşüp, onayladığını ifade eden Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun ayrıca İŞİD’i de BM ve Güvenlik Konseyi kararları kapsamında terör ve yasaklılar listesine alınmasını kararlaştırdığını belirtti.

Yorgancıoğlu, dövizde yaşanan artıştan dolayı arpa fiyatlarının 65 kuruştan 75 kuruşa çıktığını, ancak bu artışın süt ürünlerine yansımaması ve üreticinin korunması adına 10 kuruşluk destek verilmesi ve arpanın 65 kuruştan satılmaya devamını sağlamaya yönelik bir karar ürettiklerini söyledi.

Ülkenin ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesine verdikleri desteğin bir gereği olarak Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Eğitim Birimi’ne, eğitimcilerin ödenmesi amacıyla 60 bin TL’lik bir katkı yapma kararı ürettiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, bu eğitimin hem çıraklık, hem de yetişkin eğitimini içeren yaygın bir eğitim olduğunu kaydetti.

Vakıflar İdaresi’nde yaşanan istifa ve yönetim kurulu eksikliklerinin de gündeme geldiğini ifade eden Yorgancıoğlu, bu çerçevede başkanlığa Mustafa Özgü, yönetim kurulu üyeliğine de Semavi Aşık ve Mehmet Erol Aktoprak’ın atanmasına karar verildiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, esnaf ve zanaatkarlara 2015 yılında ihtiyaç duyduğu kredileri sağlamak adına 4 milyon TL’lik faiz farkı ödenmesinin karara bağlandığını belirterek, “Bunun krediye dönüştürüldüğünde oluşturacağı miktar 45 milyon TL’dir. Yani biz alınan faizin bankalar piyasasında ortaya çıkacak faizi yarısını karşılayacağız. Bu 4 milyon TL tutacaktır. Ama alınan miktarın toplamı yaklaşık 45 milyon TL olacaktır” dedi.

REKABET KURULU İÇİN GÖREVLENDİRME

Yorgancıoğlu, ülke için önemli bir yeri olan Rekabet Kurulu’na, Sanayi Odası ve Barolar Birliği’nden önerilen ikişer kişi arasından seçtikleri Kubilay Sepetçioğlu ve Avukat Sezi Sıdal’ın sözleşmeli olarak görevlendirildiğini ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bir soru üzerine, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın yerinin boşalması konusunu hukukçularla değerlendirdiklerini söyledi. Yorgancıoğlu, buraya atanacak kişinin İlahiyat Fakültesi mezunu olması ve Din İşleri’nde bir süre çalışmış olması gerektiğine işaret ederek, bu konuda bir süre daha hukukçuların çalışacağını kaydetti. Yorgancıoğlu, dinler arası diyaloğun devamına önem verdiklerini de ifade ederek, eğer koşullar uygun olursa vekalet vereceklerini söyledi.

Ercan Devlet Havalimanı ile ilgili bir soru üzerine de Yorgancıoğlu, istemeye istemeye bir önceki hükümetin yarattığı sorunları çözmeye çalıştıklarını, bu sözleşmeyi beğenseler de, beğenmeseler de yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

Sözleşmeye bu şekliyle taraf olmadığı gibi uygun da bulmadığını ifade eden Yorgancıoğlu, bir kişiye 25 yıl imtiyaz verilmesini doğru bulmadığını belirtti.

İhaleyi kazanan şirkete yer teslimi yapılmadıkça devletin gelir ortaklığının başlamadığına da işaret eden Yorgancıoğlu, bunun devletin kaybı, şirketin de haksız kazancı anlamına geldiğini, bu yüzden bu yer tesliminin yapıldığını kaydetti.

Ercan sözleşmesinin yapıldığı dönemde değil de şimdi eleştirilerde bulunan kamu görevlilerine “neden işiniz gereği olan görevleri o denem yapmadınız” diye seslenen Yorgancıoğlu, her geçen günün devletin kaybı olduğunu, bu yüzden devletin hakkı olan gelirleri alması gerektiğini vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur