1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erol Kahraman gururlandırdı
Erol Kahraman gururlandırdı

Erol Kahraman gururlandırdı

Kıbrıslı Türk Buz Hokeyi kalecisi Erol Kahraman Erkekler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı’nın kalesini korudu.

A+A-

Süleyman Rebge

Kıbrıslı Türk Buz Hokeyi kalecisi Erol Kahraman Erkekler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı’nın kalesini korudu. İzmir’de geçtiğimiz gün tamamlanan 3. Klasman maçlarında büyük seyirci kitlesi önüde oynanan ve Ntvspor’dan naklen yayınlanan turnuvada Türkiye Milli Takımı’nın kalesini koruyan Erol, finalde takımı ile birlikte Kuzey Kore’ye mağlup olarak turnuvayı ikinci tamamladı. Erol Kahraman aynı zamanda final maçının da en iyi kalecisi seçildi. Erol Kahraman’ın oynadığı kulüp olan Zeytinburnu Belediyesi ile Türkiye Ligi şampiyonu olurken şu anda Türkiye’nin en iyi Buz Hokeyi kalecisi konumunda.

Kahraman: “Kıbrıs Türk halkına ilgisi için teşekkür ederim”
Başarılı sporcu turnuva sırasında ve sonrasında Kıbrıslı tanıdığı tanımadığı bir sürü insanın kendisini bularak tebrik ettiğini ve ilgi gösterdiğini, bunun için herkese teşekkür ettiğini söyledi. Kahraman sözlerine şöyle devam etti: “Genel olarak iyi bir turnuvaydı. Biz altın madalya hedefliyorduk fakat finalde Kuzey Kore’ye kaybettik. Buz Hokeyi’ni Türkiye’de ve Kıbrıs’ta adını duyurma ve tanıtma fırsatı oldu, o açıdanda önemli bir turnuvaydı. Türkiye forması giydim fakat orada Kıbrıslı olarak ülkemide temsil ettiğim için gururluyum. Gönlüm ister ki Kıbrıs’ta da bir buz pisti kurulsun ve buz pateni öğretme şansım olsun”

Erol Kahraman Türkiye Liglerinde şampiyon olması dolayısı ile ilerleyen günlerde gösteri maçında takımı Zeytinburnu Belediyesi’nin Barselona ile karşılaşarak kupasını alacak. Karşılaşma yine Ntvspor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Bu haber toplam 2925 defa okunmuştur