1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroine pusu, 3 zanlı yargıda
Eroine pusu, 3 zanlı yargıda

Eroine pusu, 3 zanlı yargıda

C.E.’nin adaya uyuşturucu getireceği bilgisini alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polisler, Girne Turizm Limanı’nda pusuya yattı; zanlıların üzerinde yapılan aramada eroin, kokain ve hintkeneviri bulundu

A+A-

Devrim DEMİR

Mersin’den temin ettiği yarım kilo eroini KKTC’ye getirmek için M.Ö.S., ve şu an aranmakta olan bir zanlı ile anlaşan C.E., önceki gün pusu görevi yapan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından  ülkeye giriş yapmak isterken yakalandı.

Girne Turizm Limanı’ndan sabah 08.45 sıralarında giriş yaptığı esnada üzeri aranan C.E.’nin giymekte olduğu montuna gizlenmiş yarım kilo eroin ele geçirildi. Yapılan sorgulamada uyuşturucu maddeyi M.Ö.S.’ye getirdiğini itiraf eden C.E.’nin sorgusunun ardından görevli bir polis ekibi zanlı M.Ö.S.’yi Hamitköy’de tespit etti.

Sabah saat 10.00 sıralarında Hamitköy’de tespit edilen M.Ö.S.’nin üzerinde yapılan aramada 100 miligram kokain, yarım gram eroin ve yarım gram Hintkeneviri ele geçirildi. Zanlı S.Ö.’nün üzerinde kanunsuz herhangi bir şey bulunmazken, evinde gerçekleşen aramada 2 adet 9 mm çapında canlı mermi ele geçirildi.

Olayla bağlantılı ismi tespit edilen bir kişi daha aranırken, üç zanlı dün tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın yeni olduğuna değinerek üç zanlının da 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Uyuşturucu Lefkoşa, Girne ve Mağusa bağlantılı
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlıların Girne, Mağusa ve Lefkoşa’da meydana gelen Hintkeneviri, eroin,  kokain  “ithal”ve “Tasarruf”,  “kanunsuz patlayıcı madde tasarruf” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Bayram, zanlı C.E.’nin önceki gün ülkeye giriş yapmak isterken Girne Turizm Limanı’nda üzerinde gerçekleşen aramada yarım kilo eroin ele geçirildiğini, verdiği ifade de konu maddeyi ismi tespit edilen ve şu an aranmakta olan bir zanlı aracılığı ile zanlı M.Ö. S.’ye getirdiğini itiraf ettiğini söyledi.

 

Operasyonların arkası geldi 

Zanlı C.E.’nin itirafı üzerine M.Ö.S.’nin Hamitköy’de aracında S.Ö., ile beraber tespit edildiğini anlatan Bayram, zanlı M.Ö.S.’nin üzerinde yapılan aramada eroin, kokain ve Hintkeneviri uyuşturucu madde ele geçirdiklerini ifade etti. Zanlı M.Ö. S.’nin mahkeme emri ile evinde gerçekleşen aramada ise bir miktar kokain ve eroin daha ele geçirdiklerini ifade eden Bayram, aynı gün zanlı S.Ö.’nün de evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını söyledi.

Zanlı S.Ö.’nün evinde yapılan aramada ise 2 adet 9 mm çapında canlı mermi ele geçirildiğini kaydeden Bayram, emare olarak alınan uyuşturucu maddelerin analize gönderildiğini kaydetti.

 

Aranan 1 kişi var

Olayla bağlantılı ismi tespit edilen bir kişin daha arandığını kaydeden Bayram, zanlı C.E.’nin gönüllü ifade vererek işlediği suçu itiraf ettiğini belirtti.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini kaydeden Bayram, zanlıların 3’er gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur
Etiketler : ,