1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroin davasını cezası kesildi
Eroin davasını cezası kesildi

Eroin davasını cezası kesildi

Mağusa’da toplam 4 gr 271 mg Eroin türü uyuşturucu madde ile yakalanan sanık İrfan Düşer, Tekin Çetin ve Hüseyin Gör dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

 

Sanık Düşer ile Çetin 9’ar ay, sanık Gör ise 6 ay hapis cezasına mahkum edildi…

Gamze BAYKUR

Mağusa’da tasarruflarında toplam 4 gr 271 mg ağırlığında Eroin türü uyuşturucu madde bulunduran sanık İrfan Düşer ile Tekin Çetin ve Hüseyin Gör, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık İrfan Düşer 9 ay, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık Tekin Çetin 9 ay ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ile “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından yargılanan sanık Hüseyin Gör ise 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanık Tekin, Eroini sanık Gör’den alıp sanık Düşer’e verdi…
Sanık İrfan Düşer, 25 Kasım 2013 tarihinde sanık Tekin Çetin ile Hüseyin Gör’den içmek için uyuşturucu madde istemiş, sanık Çetin ise sanık Gör’ün aracında bıraktığı Eroin türü uyuşturucu maddeden bir miktar alarak sigara yapıp içmişti. Sanık Gör ise tasarrufundaki uyuşturucu maddeden bir miktar sanık İrfan Düşer’e vermişti. Ayni gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Düşer’in arabasında uyuşturucu madde olduğu yönünde ihbar alması üzerine sanık Düşer’in arabasını takibe almış, polis tarafından takip edildiğini fark eden sanık Düşer ise tasarrufundaki uyuşturucu maddeyi yere atmıştı. Akabinde gözaltına alınan sanık Düşer’in verdiği ifade doğrultusunda sanık Çetin ile Gör de tespit edilerek tutuklanmıştı.

Benzer sabıkaları var…
Sanık İrfan Düşer ile Hüseyin Gör’ün benzeri sabıkaları bulunuyor. Sanık İrfan Düşer 16 Mayıs 2014 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından “2 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf” davalarından yargılanarak 200 TL para cezasına mahkum edilmişti. Sanık Hüseyin Gör ise 20 Şubat 2014 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından “17 gr 366 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf” davalarından yargılanarak 1 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Mesutoğlu: “Eroin en ağır uyuşturucular arasında yer almaktadır…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık İrfan Düşer, Tekin Çetin ve Hüseyin Gör’ü aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanıkların işledikleri suçların ciddi ve ağır suçlar olduğunun altını çizen Mesutoğlu, Eroin türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucular arasında yer aldığına dikkatleri çekti. Sanıkların tasarrufunda bulundurduğu miktarın külliyatlı bir miktar olmadığını ancak azımsanacak bir miktar da olmadığını belirten Mesutoğlu, sanık Hüseyin Gör’ün, sanık İrfan Düşer ile Tekin Çetin’e uyuşturucu madde verdiğinin görüldüğünü söyledi. Sanık Düşer’in kısa bir süre önce benzeri bir suçtan yargılanarak mahkum edildiğini ve kısa süre içinde yine benzeri bir suç işlediğini belirten Mesutoğlu, sanık Çetin ile Gör’ün ise uyuşturucu madde sattığının görüldüğünü ifade etti. Sanıklara hapis cezası verilmesi gerektiğini dile getiren Mesutoğlu, sanıkların konu suçu işlerken üstlendikleri rolleri göz önünde bulundurarak ceza ayrımı yapılması gerektiğini belirtti. Mesutoğlu, sanık Düşer ile Çetin’i 9’ar ay hapis cezasına mahkum ederken, sanık Gör’ü ise 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur