1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu'ndan 'sitem'
Eroğlundan sitem

Eroğlu'ndan 'sitem'

Eroğlu: “Bu seçim de dahil çok vefasızlık gördüm…”

A+A-

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin yarım kaldığını, bu sorunu bir-iki yıl içerisinde çözebileceğini kaydetti.

Eroğlu, kendisinin bulacağı bir anlaşmayı KKTC halkının nerdeyse tamamının kabul edeceğini belirterek, “En başta aday olmamın nedeni de budur” ifadesini kullandı.

Seçime katılım oranının düşük olmasında siyasilere tepkinin büyük payı olduğunu da söyleyen Eroğlu, son seçim dahil çok vefasızlık gördüğünü vurguladı.

Seçim Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Eroğlu, bir televizyon programına katılarak soruları yanıtladı, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Diğer adayların kendisinden çok önce seçim kampanyasına başladığını ifade eden Derviş Eroğlu, seçime katılım oranının düşük olmasını, “siyasilere karşı bir tepki” olarak nitelendirdi.

“Bu işin şakası kalmadı” ifadesine yer veren Eroğlu, ülkenin ve halkın geleceğinin Pazar günü yapılacak seçimle son derece ilgili olduğunu belirtti.

Seçime katılım oranının az olmasını “üzücü” olarak değerlendiren Eroğlu, “Bazı kişilere ve partilere ders verme düşüncesinde olan insanları gördüm. Bu birinci tura katılımın az olmasının nedenlerinden biridir” dedi. tak

 

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur