1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu'ndan "bağımsız" duruş...
Eroğlundan bağımsız duruş...

Eroğlu'ndan "bağımsız" duruş...

“Sizi ve bu salonu çok özlemiştim”

A+A-

Seçimlere “Bağımsız” olarak gireceğini söyleyen Eroğlu, UBP ve DP-UG’yi ziyaret etti


Nisan ayında yapılacak seçimlerde, “bağımsız” aday olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, adaylığına destek veren partilerden Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve DP’yi ziyaret etti.
UBP’nin Sarayönü’ndeki merkezinde 15.00’te gerçekleşen ziyarette Eroğlu’nu Genel Başkan Hüseyin Özgürgün başta olmak üzere, diğer parti yetkilileri ve birçok UBP’li karşıladı.
Eroğlu parti genel merkezinde partililere yaptığı konuşmada, aday olması için UBP’nin yaptığı çağrı için teşekkür etti, Kıbrıs sorununda son gelinen durumu değerlendirdi ve seçimi ilk turdan kazanması için partinin birlik beraberlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
Eroğlu, “Sizi ve bu salonu çok özlemiştim” diyerek başladığı konuşmasında, 4-5 yıldır bu tür bir toplantıda bulunmadığını, hasreti bugün giderme fırsatı bulduğunu ve nisan ayına kadar partililerle çok sıkı çalışarak hedefe ulaşmak istediklerini söyledi.

“Önümüzdeki 5 yıl zor geçecek”
Müzakere masasında K.Rum önerilerinin önümüzdeki 5 yılın çok çetin geçeceğini gösterdiğini dile getiren Eroğlu, seçimler için UBP tabanının bütünleşmesi gerektiğini, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir ülkenin liderinin seçilmesi ile KKTC’nin haklarını masada koruyacak kişinin seçilmesi anlamına geldiğini belirterek, herkesin Kıbrıs Türk halkının topraklarındaki varlığını dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

İkinci ziyaret DP-UG’ye
Eroğlu’nun ikinci ziyareti DP-UG’ye oldu. DP-UG Genel Merkez’inde saat 17.30’da gerçekleşen ziyarette Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, bakanlar ve partililer karşıladı.  “Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine beraber meydanları dolduracağız, beraber hareket edip KKTC Cumhurbaşkanlığı makamına bu devlete inanan bir kişinin seçilmesine yardımcı olacağız”  diyen Eroğlu da, bu seçimin KKTC devletine inanan, egemenliğini savunan, bu topraklarda huzur ve güven içerisinde sonsuza dek yaşama gereğini savunan bir seçim olacağını; bu seçimin hata kaldırmayacağını söyledi. Geçen süre içerisinde iki K.Rum liderle çalıştığını  dile getiren Eroğlu, kendisinin seçildikten sonra müzakerelere bırakıldığı yerden devam ettiğini ve müzakere masasından kendisinin değil K.Rum liderin kalktığını kaydetti.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur