1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu Taşkınköy’de vatandaşla buluştu
Eroğlu Taşkınköy’de vatandaşla buluştu

Eroğlu Taşkınköy’de vatandaşla buluştu

Cumhurbaşkanı Eroğlu önceki akşam Taşkınköy’ü ziyaret etti. Eroğlu’na Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, bölge milletvekilleri Ersin Tatar, Tahsin Ertuğruloğlu ve Zorlu Töre de eşli

A+A-

Cumhurbaşkanı Eroğlu önceki akşam Taşkınköy’ü ziyaret etti. Eroğlu’na Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, bölge milletvekilleri Ersin Tatar, Tahsin Ertuğruloğlu ve Zorlu Töre de eşlik etti.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun gerek görüşme masasında, gerekse uluslararası platformlarda başarıyla korunduğunu ve ileriye taşındığını söyledi.
Bürosundan yapılan açıklamaya göre Taşkınköy’deki konuşmasında Eroğlu, önümüzdeki 2 yılın Kıbrıs konusunun hangi sonuca bağlanacağının belirginleşmesi açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.
Eroğlu, “Kıbrıs müzakereleri bir sabır işidir. 1968’den beridir de görüşmeler yapılıyor. Bu yüzden müzakerelerin bir takvimi olmalıdır. Başta AB ve BM bunu dikkate almalıdır” dedi.
Önümüzdeki dönem müzakerelerin oldukça çetin geçeceğine dikkat çeken Eroğlu, halkın kimin tecrübeli ve güvenilir olduğuna bakması gerektiğini söyledi.
Eroğlu, “Ülkenin geçmişini, bugününü bilen bir liderin masada olması şarttır” dedi.

Bu haber toplam 1655 defa okunmuştur