1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Eroğlu: Siber Hükümeti tarihe geçti
Eroğlu: Siber Hükümeti tarihe geçti

Eroğlu: Siber Hükümeti tarihe geçti

2013 yılının yaz ayları aylarca Derviş Eroğlu tarafından kurcalanan UBP hükümetinin çöküşüne sahne oldu. UBP’deki iç kavgalara etkin muhalefet ve eylemlerin eklenmesi UBP hükümetinin yaka paça hükümetten gitmesine sahne oldu. Bu dönemde Derviş Eroğlu sess

A+A-

 

• 8 MAYIS 2013… UBP’DE GENEL SEKRETER DÜĞÜMÜ… Ulusal Birlik Partisi’nde ‘parti yönetimi’ ve ‘parti içi muhalefet’ arasındaki pazarlık yeni bir boyut kazandı; İrsen Küçük “genel sekreter” için seçime gidileceğini açıkladı.
‘UBP’li muhalifler’in talebi net: Genel sekreter adayımızı parti başkanı da benimseyecek ve ‘uzlaşılmış aday’ kabul edecek.

• 10 MAYIS 2013… İPLER KOPUYOR… UBP’de kurultaydan sonra patlak veren 'genel sekreter' tartışmasında önceki gün oluşan 'uzlaşı havası' çok sürmedi, yeniden ipler koptu.  Küçük’ün partide 'kucaklaşma' adına genel sekreterliği muhalif kanattan birine verme eğilimi yeniden tersine döndü. İrsen Küçük’e yakınlığı ile bilinen Necdet Numan’ın genel sekreterlik için parti merkezine başvuru yapması, muhaliflerin tepkisine neden oldu.

• 11 MAYIS 2013…  NECDET NUMAN GENEL SEKRETER SEÇİLDİ… UBP Parti Meclisi, bir önceki toplantıda alınan karar çerçevesinde, yeni genel sekreterini seçti, genel sekreter Necdet Numan oldu. UBP’nin muhalif kanadının günlerdir devam eden ‘uzlaşı, yönetimde paylaşım’ arayışı ise sonuç bulmadı, muhalif kanat Parti Meclisi toplantısını terk etti, oylamaya katılmadı.

• 13 MAYIS 2013… UBP’DEKİ İÇ KRİZDE YENİ İDDİA… Partide 'eşit güç paylaşımı' taleplerine olumlu yanıt alamayan UBP’li muhalifler yeni ihtimalleri masaya koydu. Güvensizlik önergesi ile hükümeti düşürme tartışmaya açıldı.

• 16 MAYIS 2013… GÜNDEM GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ… Hükümete 'güvensizlik önergesi' verilmesi konusu ileriye taşındı, üç muhalif parti CTP, DP ve TDP’nin genel başkanları ile UBP’deki muhaliflerin lideri Ahmet Kaşif mecliste özel bir görüşme yaptı. Güvensizlik önergesin muhalefet parti milletvekilleri ile UBP’deki muhaliflerin tümünün 'ortak imzasıyla' verilmesi gündeme geldi.

• 20 MAYIS 2013…  SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU:  28 TEMMUZ!... Meclis Komitesi, UBP’nin 21 Temmuz’da; muhalefet partileri ve UBP’nin muhalif grubu milletvekillerinin ise 29 Eylül’de yapılması için Meclis Genel Kurulu’na karar önerisi sunduğu “erken seçim” için, 28 Temmuz 2013 Pazar gününü belirledi. Bu yasa önerisi daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda oylandı, seçime UBP ve CTP evet dedi.

• 21 MAYIS 2013… UBP VATANDAŞLIKLARA HIZ VERDİ… UBP hükümeti, seçim yasakları öncesi vatandaşlıklara hız verdi, İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Vatandaşlık Birimi, ek mesai yaparak, vatandaşlık dosyalarının tamamlanması için saatlerce çalıştı. Bu yoğunluk hükümet düşene kadar sürdü.

• 27 MAYIS 2013…  HÜKÜMET AZINLIK… UBP’li 8 milletvekili istifasını sundu, hükümet ‘azınlığa’ düştü, ancak Küçük istifa etmedi, 22 milletvekili ile hükümette kalmayı tercih etti, güvensizlik önergesinin gündeme alınması oyçokluğu ile onaylandı

• 5 HAZİRAN 2013…  VE UBP HÜKÜMETİ DÜŞTÜ… Güvensizlik önergesi oylandı. İrsen Küçük Hükümeti düştü. CTP, DP, TDP 27 oyla güvensizliği oyladı.

• 5 HAZİRAN 2013…  106 YASA RAFA KALKTI… Erken Seçim kararı ve hemen arkasından Hükümet’in düşmesiyle, Meclis Komiteleri’nde yasallaşmayı bekleyen 106 yasa tasarısı ve önerisi de ‘kadük’ oldu.

• 11 HAZİRAN 2013… İLK KADIN BAŞBAKAN… CTP Milletvekili Dr. Sibel Siber, üç partinin uzlaşısı ile ilk kadın Başbakan olarak tarihe geçti. Sibel Siber Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi. CTP-DP-TDP, seçim hükümeti  için bakanlıkların dağılımı da yapıldı.

• 13 HAZİRAN 2013… YENİ KABİNE … 28 Temmuz 2013’e kadar görev yapacak yeni kabine kuruldu, Cumhurbaşkanı’na sunuldu.

• 14 HAZİRAN 2013… KABİNE KARARLARI VİCDAN RAHATLATTI… Yeni kabinenin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonucu toplumsal vicdanı rahatlattı… İşte ilk toplantının kararları:
1- Maliye kasasındaki gelir gider dengesi ve rakamlar her hafta şeffaflık ilkesi gereği internette halka açıklanacak
2- Türkiyeli dizi oyuncusu Necati Şaşmaz’a verilen “KKTC Kültür Ateşeliği” unvanı iptal edildi. 
3-Toplumsal olaylara müdahalede kullanılmak üzere ihale ile alınması gündeme gelen TOMA aracının ihalesinin iptali için çalışma başlatılacak
4-ZEYKO arazisinin devrinin iptali için gerekli girişimler başlatılacak.  (Daha sonra karar tamamen iptal edildi)
5- Tasarruf tedbirleri gereği, bakanlar kamuyu ilgilendirmeyen konularda makam araçları yerine kendi özel araçlarını kullanacak, RHA’lar sınırlı şekilde kullanılacak

• 23 HAZİRAN 2013…  HÜKÜMET ‘GÜVEN OYU’ ALDI… Sibel Siber’in Başbakanlığındaki CTP-BG, DP-UG ve TDP Koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Meclisi’nden güvenoyu aldı. Meclis İç Tüzüğü’ne göre açık oyla yapılan oylamada, hükümete 26 kabul, 15 ret oyu verildi.

• 26 HAZİRAN 2013… PETROL TESİSİ İPTAL!... Bakanlar Kurulu eski hükümetin ısrarla yapmak istediği, ancak toplumda büyük tepki toplayan petrol dolum tesisine dur dedi. Başbakan Sibel Siber başkanlığında toplanan kurul, petrol dolum tesisi için Kalecik’te devlet arazisi kiralamasını öngören tüzüğü iptal etti.

 

DEVAM EDECEK

Bu haber toplam 3224 defa okunmuştur