1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu, seçim ziyaretlerine hız verdi
Eroğlu, seçim ziyaretlerine hız verdi

Eroğlu, seçim ziyaretlerine hız verdi

“KKTC devletinin varlığı, müzakere masasında başlı başına elimi güçlendiren bir gerçek”

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC devletinin varlığının müzakere masasında elini güçlendiren bir gerçek olduğuna dikkat çekerek, devlet çatısı altında olmayan bir toplumun hak arayışında da elinin güçlü olamayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının erken başladığını ve bazı adayların sanki hükümet başkanı seçilecekmiş gibi sözler verdiğine işaret eden Eroğlu, “Mühim olan temiz seçim politikasıdır... KKTC halkının geleceğidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün sırasıyla Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Sönmezliler Ocağı ve Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’ni (Kar-İş) ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanı, Milletvekili Faiz Sucuoğlu ile UBP Milletvekili Ersin Tatar eşlik etti.

“Biz halen masadayız”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, müzakere masasından K.Rum liderin kaçtığını fakat kendilerinin halen masada anlaşma arayışı içersinde olduğunu iddia etti.
Eroğlu, KKTC devletinin varlığının kendisinin müzakere masasında elini güçlendiren başlı başına bir gerçek olduğunu kaydetti.
Devlet çatısı altında olmayan bir toplumun hak arayışında da elinin güçlü olamayacağını dile getiren Eroğlu, kurulan KKTC devletine sahip çıkarak, tüm dünyaya daha güçlü mesajlar verilmesi gerektiğini belirtti.


“Orada devletsiz bir topluluğun temsilcisi olarak oturmuyorum”

Eroğlu, dün ayrıca Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin, kuruluşunun 41. yıldönümünü nedeniyle Merit Lefkoşa Otel’de düzenlediği yemeğe katıldı.
Eroğlu, KKTC’nin varlığının, müzakere masasında arkasındaki en büyük güç olduğunu vurgulayarak, “Orada devletsiz bir topluluğun temsilcisi olarak oturmuyorum” şeklinde konuştu.
BM parametrelerinin belli olduğunu ve bunların iki kesimli, iki toplumlu ve iki eşit kurucu devletin kuracağı bir ortaklık ve federasyon öngördüğünü kaydeden Eroğlu, KKTC halkının Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi altında yaşayacağı, 74 öncesine döndürmeyecek, aynı zamanda Adadaki gerçekleri gözetecek bir anlaşma arayışında olduklarını yineledi.

“Paylaşım değiş azınlık yapmak istiyorlar”
Cumhurbaşkanı Eroğlu, K.Rum tarafının bir paylaşım değil, Türkleri azınlık yapmak istediğini söyleyen Eroğlu, Rum tarafının masadan kaçtığını ve gelip gelmeyeceğinin de belli olmadığını kaydederek, anlaşma olsun olmasın, Türk tarafının kendi yoluna devam edeceğini ifade etti.
Eroğlu, önemli olanın devletin daha mamur hale gelmesi ve her bireyin refah seviyesinden kendi nasibini alması olduğunu kaydetti. (tak)

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur