1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroğlu, seçim yarışana katılan herkesi kutladı
Eroğlu, seçim yarışana  katılan herkesi kutladı

Eroğlu, seçim yarışana katılan herkesi kutladı

Cumhurbaşkanı Eroğlu, propaganda dönemine işaret ederek, kavga kültürünün artık geride kalmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu KKTC’deki seçimlerin ve halkoylamasının ; demokrasinin dış dünyaya gösterilmesi bakımından son derece  önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, propaganda dönemine işaret ederek, kavga kültürünün artık geride kalmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oyunu, saat 10.45 sıralarında Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu’ndaki 35 numaralı sandıkta kullandı.

Kızı Haslet ile birlikte sandığa gelen Cumhurbaşkanı Eroğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, güzel bir seçim dönemi geçirildiğini belirterek, fazla sıkıntı yaratmadan  seçim kampanyansın geride kaldığını, siyasilerin kavgayla değil, iradenin sandığa  yansımasıyla seçim kazanılacağını kabul ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlı,   meydanlarda kavga ve gürültüyle kampanya yürütmenin modasının geçmiş olduğunun bu seçimde görüldüğünü kaydederek,”Temennim bundan sonraki   seçimlerin de  tamamen demokratik kurallar içerisinde yürütülmesidir” dedi.

Eroğlu, bugün halkoylamasının yanı sıra, yerel yönetim organlarının da seçileceğine işaret ederek, seçim yarışana  katılan herkesi kutladı.

Demokrasinin bir yarış olduğunu ifade eden Eroğlu, “Gayet uyumlu, siyasi partilerin zaman zaman birbiriyle diyalog içinde olduğu bir kampanya geride kalmıştır. Bundan sonraki seçimlerde de böyle bir propaganda dönemi temenni ediyorum” dedi.

Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Eroğlu, “Mühim  olan KKTC demokrasisinin dış dünyaya gösterilmedir. Bu kampanya ve bugün oy kullanma da  demokrasimizin dış dünyaya vereceği mesajlar bakımından fevkalade önemlidir” dedi.

(tak) 

Bu haber toplam 2241 defa okunmuştur