1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroğlu referandum sonucunu değerlendirdi…
Eroğlu referandum sonucunu değerlendirdi…

Eroğlu referandum sonucunu değerlendirdi…

Eroğlu: “Halk mesajını sandıkta verdi; herkesin benimseyeceği bir anayasa taslağı ortaya çıkarınız”

A+A-

 

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Anayasa değişikliklerinin halk tarafından yüzde 62 oranındaki “hayır” oyu ile reddedilmesinin; “Anayasa ile ilgili daha geniş kapsamlı bir çalışma yapınız, halkı, siyasi partilerin tümünü ve kurum kuruluşları da bu çalışmanın içine itiniz ve herkesin benimseyeceği bir taslak ortaya çıkarınız” mesajı içerdiğini kaydetti.

Eroğlu, Anayasa değişikliği oylamasına bakıldığında vatandaşın sandıkta mesajını verdiğini vurgulayarak, sonucun ülkeye hayırlı olmasını temenni etti ve bundan sonra Anayasa’da değişiklik yapılacaksa, daha geniş kapsamlı bir çalışmayla bir taslak ortaya çıkarılması gerektiğine inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün bir kabulü sırasında dün gerçekleştirilen Anayasa değişikliği referandumunu değerlendirdi.

Eroğlu, Anayasa değişikliklerinin yüzde 62 civarında bir oyla reddedildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Anayasa değişikliği zaten böyle bir kişinin hazırlamasıyla kısa sürede ortaya çıkmaz. Her alanda uzmanlar vardır, Anayasa değişikliğinde de Anayasa uzmanları vardır, uzmanlar bizim hukukçularımızla bir araya gelir, tabii ilk önce siyasi partilerle sonra kurum ve kuruluşlarla istişareleri yapar tamamlar ve en son görüşler ortaya çıktıktan sonra bir mutabakat metni ortaya çıkar ve bu metin Meclis’te tartışılır.

Bu Anayasa değişikliğinde, yerel seçimlere yetiştirilsin diye biraz acele edildi, aceleyle hazırlanan bir taslak oldu. Vatandaş da bunu hazmedemedi, daha doğrusu bu değişiklikler neyi içeriyor konusunda bir kısmı farkına vardı bir kısmı farkına varamadan referanduma sunuldu. Dolayısıyla hayır çıktı.

Hayırlısı olsun, umarım bundan sonra anayasa değişikliğine gidilecekse daha geniş kapsamlı bir çalışmayla bir taslak ortaya çıkarılır.”

(TAK)

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur