1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Eroğlu: 'Organize İşbirliği' yargıya taşınacak
Eroğlu: Organize İşbirliği yargıya taşınacak

Eroğlu: 'Organize İşbirliği' yargıya taşınacak

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu eski Başkanı Çetin Uğural’ın görev süresinin dolduğu esnada Cumhurbaşkanlığı makamı ile şahsına yönelik iddialarının “asılsız” ve “karalayıcı” olduğunu belirterek, konunun y

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu eski Başkanı Çetin Uğural’ın görev süresinin dolduğu esnada Cumhurbaşkanlığı makamı ile şahsına yönelik iddialarının “asılsız” ve “karalayıcı” olduğunu belirterek, konunun yargıya taşınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “6 yıl boyunca susan Sayın Uğural’ın görev süresi biterken sürekli açıklama yapmaya başlaması ve görev süresi dolduktan sonra da bunu devam ettirmesi akıllara başka şeyleri getirmektedir. Sayın Uğural belli ki bazı beklentiler veya bazı yerlerle işbirliği dolayısı ile sırf makamımızı yıpratsın diye bir takım şeyleri ısıtıp, ısıtıp masaya koymaya çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu bugün yaptığı yazılı açıklamada, Uğural’ın görev süresinin dolduğu esnada Polis Genel Müdürlüğü’ne 22 Eylül 2102 tarihinde yapılan öğretmen yazılı sınavlarında şaibe olduğu gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunmasını ve bunu medyayla paylaşmasını hayretle takip ettiğini belirtti.

Eroğlu, “Sayın Uğural’ın Cumhurbaşkanlığı makamı ile şahsıma yönelik iddiaları asılsız ve karalayıcı olduğu cihetle, konu tarafımdan yargıya taşınacaktır. Hukukçularımıza bu yönde hareket etmeleri için gereken talimatları vermiş bulunuyorum” dedi.

“İDDİALARIN TÜMÜ DAHA ÖNCEDEN ARAŞTIRILDI”

Uğural’ın iddialarının tümünün polis tarafından daha önce araştırıldığını ve Başsavcılık Hukuk Dairesi’ne iddiaların doğruluğuyla ilgili herhangi bir bulgu tespit edilmediğinin bildirildiğine işaret eden Eroğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun diğer üç üyesinin de yaptıkları ortak açıklamalarla Uğural’ı yalanladığını söyledi.

Eroğlu, “Sayın Uğural’ın başlıca derdi olarak görülen Sayın Mustafa Tokay’ın görevden alınması konusunda ise kendisinin yaptığı başvurular üzerine, Başsavcılık ve Yüksek Adliye Kurulu’nun verdiği yanıtlar vardır. Bu yanıtlarda Sayın Tokay’ın görevden alınmasını gerektiren bir durum olmadığı, esasen Cumhurbaşkanı’nın bu aşamada Sayın Tokay’ı görevden alma yetkisi bulunmadığı açıkça ortaya konulmuştur” dedi.

“BAŞLICA SORUMLU KENDİSİ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:

“Uğural 6 yıl Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Bunun beş yılında Sayın Talat’ın atadığı üyelerle birlikte idi. Ben bir yıl kadar önce görev süresi dolan bir üyenin yerine Sayın Mustafa Tokay’ı Kamu Hizmeti Komisyonu üyesi olarak atadım. Komisyon çalışmaları ile ilgili olarak söz konusu 6 yıl içinde basına da yansıyan pek çok iddia ortaya atıldı.”

Eroğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı’nın başlıca görevinin hizmetlerin en iyi şekilde ve şaibesiz olarak verilmesi olduğunu ve eğer ortaya bir takım sıkıntılar çıkmışsa, bunun başlıca sorumlusunun Uğural’ın kendisi olması gerektiğini söyledi.



“GEREKLİ HUKUKİ ADIMLARI ATACAĞIZ”


Bu arada, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkan Vekili Zalihe Şakir ile Komisyon Üyesi Müzeyyen Yeşilada, Komisyon eski Başkanı Çetin Uğural’ın öğretmen sınavlarının şaibeli olduğu iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunduğunu anımsatarak, iddialarını reddettikleri Uğural’ı eleştirdi. Şakir ile Yeşilada, “gerekli hukuki adımları atacağız” da dedi.

Şakir ile ve Yeşilada tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Biz siyasetçi değiliz. Görev sürelerimiz ise 2014 yılı Ocak ayında sona erecektir. Ne siyasetten, ne de bürokrasiden hiçbir beklentimiz yoktur. Görevimiz süresince yasa ve tüzükler çerçevesinde hareket ettik. Yapılan suçlamalar karşısında yasal haklarımızı kullanacağız. Çetin Uğural’a iddialarını ispatlama fırsatı vermek için gerekli hukuki adımları atacağız” denildi.

Uğural’ın haklarında suç duyurusunda bulunduğu haberlerinin basında dün yer aldığı kaydedilen açıklamada, “Uğural’ın yazısı 4 Şubat 2013 tarihlidir. Bu yazının basına neden 26 Şubat, 2013 tarihinde verildiğini kamuoyunun takdirine bırakırız” ifadeleri yer aldı.

Kendileri lehine olacak 9 Ekim tarihli Başsavcılık görüşü ile 6 Aralık tarihli polis raporu bulunduğu belirtilen Şakir ile Yeşilada açıklamasında şöyle denildi:

“Çetin Uğural’ın bütün iddialarını kesinlikle reddederiz.

22 Eylül, 2012 tarihinde yapılan öğretmen sınavlarına ilişkin olarak Çetin Uğural, sınavların şaibeli olduğu hususunda iddialarda bulunmuştur. KKTC Başsavcılığından bu durumda nasıl hareket edilmesi gerektiği hususunda görüş talep edilmiştir. KKTC Başsavcılığı 9 Ekim, 2012 tarihli görüşünde yazılı sınav sonucunda başarılı olan adayların sözlü sınava tabi tutularak münhallerin tamamlanması gerektiğini bildirmiştir. Bilahare Polisin yaptığı soruşturmada, sınavlarda herhangi bir suç unsurunun tespit edilmediği 6. 12. 2012 tarihli yazısında görülmüştür. Polisin tespitleri ve Başsavcılığın görüşü doğrultusunda gerekenin yapılması için Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanından toplantı yapılması istenmiş ancak tüm ısrarlarımıza rağmen Başkan toplantı yapmaktan kaçınmıştır.

Çetin Uğural’ın görev süresi 6 Şubat 2013 tarihinde sona ermiştir. 4 Şubat 2013 tarihli bir yazı ile hakkımızda suç duyurusunda bulunmuştur. 26 Şubat, 2013 tarihinde ise bir takım yayın organları ile birlikte koordineli bir yayın yapılmış ve gazete manşetlerinde de büyük puntolarla organize suç işlediğimiz iddia edilmiştir.

Biz siyasetçi değiliz. Görev sürelerimiz ise 2014 yılı Ocak ayında sona erecektir. Ne siyasetten, ne de bürokrasiden hiçbir beklentimiz yoktur. Görevimiz süresince yasa ve tüzükler çerçevesinde hareket ettik. Yapılan suçlamalar karşısında yasal haklarımızı kullanacağız. Çetin Uğural’a iddialarını ispatlama fırsatı vermek için gerekli hukuki adımları atacağız”.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur