1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. EROĞLU KTÖS YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU KTÖS YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU KTÖS YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerini kabul etti.

A+A-



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KTÖS Başkanı Şener Elcil, kabul sırasında yaptığı konuşmada, özelde kamuda ve okullarda yaşanan sıkıntılar, genelde ise ülkedeki siyasi gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediklerini belirtti. 
Kıbrıs sorunu konusundaki çözümsüzlüğün devam etmesinin yarattığı sıkıntılara değinen Elcil, gençlerin göç etmekte olduğunu ve gelecekten endişe duyduklarını belirtti. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun çalışmadığını savunan Elcil, hükümetin hazırladığı yasa tasarısının Kamu Hizmeti Komisyonu’na kısıtlama getirdiğini öne sürdü.

EROĞLU
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Lefkoşa Belediye Başkanı seçimi nedeniyle seçim yasaklarının başladığını kaydetti ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yapılacak atamalarla seçimden sonra aktif hale gelebileceğini ifade etti. 
Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük’ün Kamu Hizmeti Komisyonu’na farklı bir şekil vermek için tasarı hazırlattığına da dikkat çekerek, Kamu Hizmeti Komisyonu’na atanacak kişilerin niteliklerinin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Öğretmenlik sınavını geçmelerine ve Başsavcının olumlu görüş vermesine rağmen henüz 12 kişinin atamalarının gerçekleşmediğini de kaydeden Eroğlu, usule uygun sınavların yapılarak, başarılı olanlarının gerekli yerlere atanmalarının yasa gereği olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur