1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu, köyleri ziyaret etti
Eroğlu, köyleri ziyaret etti

Eroğlu, köyleri ziyaret etti

Eroğlu, Serdarlı, Gönendere, Sütlüce, Geçitkale’yi ziyaret etti

A+A-

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunda nasıl olursa olsun bir çözüme evet denilemeyeceğini, bulunacak çözümün bugün var olan barış ortamını koruyacak nitelikte olması gerektiğini kaydetti.

Eroğlu, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı’nın Kıbrıslı Rumlara savaş uçağı almaları tavsiyesinde bulunmasını ve Yunan alayına görevinin Kuzey’e Yunan bayrağı dikmek olduğunu anımsatmasıyla ilgili olarak, “Hala barış, uzlaşma yolunda değiller. Bunu bilmeliyiz” dedi.
Seçim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Eroğlu dün Serdarlı, Gönendere, Sütlüce, Geçitkale ve Mağusa’da Baflılar bölgesini ziyaret etti.
Eroğlu’na ziyaretleri esnasında, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı, DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek, UBP Genel Sekreteri ve Milletvekili Sunat Atun, UBP Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamza Ersan Saner, Dursun Oğuz, Erdal Özcenk ve UBP Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay eşlik etti.
Konuşmalarında Kıbrıs konusundaki gelişmelerle 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, “biz çözüm istiyoruz ama karşımızdakiler oyalama, kendilerine uygun bir taviz ortamı bekleme niyetinde görünüyorlar” dedi.
(tak)

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur