1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'EROĞLU İÇİN ZOR'
EROĞLU İÇİN ZOR

'EROĞLU İÇİN ZOR'

Eski Başbakan Hakkı Atun: “Sağ kesim Derviş Eroğlu’nu destekler görünüyor ama yeterli çaba gösterilmiyor. Seçim Derviş Eroğlu için kolay olmayacak”

A+A-

Eski Başbakanlardan Hakkı Atun, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili YENDÜZEN’e konuştu, seçimi yorumladı

Didem MENTEŞ

Eski Başbakanlardan Hakkı Atun, sağ kesimin Eroğlu’nu destekler gibi göründüğünü ancak oy alması için yeterli çabanın gösterilmediğini belirterek, Eroğlu’nun zorlu bir seçim süreci geçireceğini söyledi.


Dr. Sibel Siber ve Kuderet Özersay’ın Kıbrıs Türk halkına iyi bir gelecek vaat edebilecek kişiler olarak gördüğünü, artık siyaset ortamında şiddetle bir değişime ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Hakkı Atun, Kıbrıs’taki hoşnutsuz ortamın giderilmesine ve yönetimin şiddetle yapılandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 

“Sağ kesim Eroğlu’nu destekler görünüyor ama yeterli çaba gösterilmiyor”


Eski Başbakanlardan Hakkı Atun, bağımsız aday Derviş Eroğlu’nun destekleme konusunda sorun yaşandığına dair duyumlar aldığını belirterek, sağ kesimin Eroğlu’nu destekler gibi göründüğünü ancak oy alması için yeterli çabanın gösterilmediğini dile getirdi. En yoğun oy potansiyeli yüksek olan Lefkoşa bölgesinde Eroğlu’na desteğin azaldığının görüldüğünü, Girne ve Güzelyurt bölgelerinde de bu ağırlığın azaldığını aktaran Atun, Mağusa bölgesinde durumun değişmeyebileceğini, DP’nin de Mağusa’da önemli potansiyele sahip olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Bazı iddialara göre Derviş Eroğlu’nun 1’inci turu dahi aşamayacağına inanıldığını aktaran Hakkı Atun, “Ne kadar doğrudur bilemem ama bir gerçek payı olabilir. Çünkü Eroğlu, İrsen Küçük döneminde UBP ve sağ kanata müdahaleler yapmıştı. İrsen Küçük o dönem seçimi bile kazanamamış hem kendisi hem de kamuoyu için büyük bir sürpriz yaşanmıştı. Eroğlu bu nedenlerden dolayı cezalandırılabilir” dedi. Eski Başbakan Hakkı Atun, CTP’den Sibel Siber’in mitinginin bir gösterge olabileceğini belirtti. Meydan mitinglerinin % 100 bir gösterge olmayacağını söyleyen Atun, hangi tarafın başarılı olacağını söylemenin çok zor olduğunu ancak bu seçimin Derviş Eroğlu için kolay olmayacağını dile getirdi. Dr. Sibel Siber ve Kuderet Özersay’ın Kıbrıs Türk halkına iyi bir gelecek vaat edebilecek kişiler olarak gördüğünü, artık siyaset ortamında şiddetle bir değişime ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Hakkı Atun, Kıbrıs’taki hoşnutsuz ortamın giderilmesine ve yönetimin şiddetle yapılandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Atun, Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanı olması halinde Meclis’i arkasına alabilecek bir yapıya sahip olmasının zor göründüğünü, Sibel Siber’in durumunun daha avantajlı olarak görüldüğünü aktardı. Her iki adayın yeni bir anlayış ve yeni bir ruhla yönetebileceği, hükümetle uyum sağlayarak, ileriye götürebileceklerini ifade etti.

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur