1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eroğlu, halkı sandığa çağırdı
Eroğlu, halkı sandığa çağırdı

Eroğlu, halkı sandığa çağırdı

Eroğlu, "Şimdiye kadar halkın beklentileri doğrultusunda müzakere ettim"

A+A-

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, “şimdiye kadar halkın beklentileri doğrultusunda müzakere ettiğini” belirtti.

Eroğlu, kendisi dışında hiçbir adayın nasıl bir çözüm istediğini açıkça söylemediğine dikkat çekerek, “Ne istediğini, halkın ne beklediğini bildiğin ve seçilmesi halinde de bunu sürdürmeye devam edeceğini” söyledi.

Bağımsız aday Derviş Eroğlu’nun basın bürosundan verilen bilgiye göre, Eroğlu dün Diyalog TV’de “Son Durum” isimli programa konuk olarak katıldı ve açıklamalarda bulundu.

“Kendisini bu seçimlerde en fazla etkileyen şeyin ne olduğunun” sorulması üzerine Eroğlu, “Arkadaşlar ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler, ama bütün vatandaşlarımıza ulaşmak düşündüğümüz anlamda olmadı” dedi.

Bütün bölgeleri dolaştığına işaret eden Derviş Eroğlu, vatandaşların geçmişten gelen ve de gerçekleşmeyen beklentileri olduğunu söyledi.

Vatandaşların “hem milletvekillerine hem de partilerine ders vermek” için sandığa gitmediğini anlatan Derviş Eroğlu, “vatandaşların siyasetten kopmuş bir hali var” diye konuştu.

Artık son aşamaya gelindiğini anlatan Derviş Eroğlu, artık birilerine ders verme zamanı olmadığını söyledi.

“Zaman beklentilerin tartışılacağı zaman değildir. Kırgınlıkların kafalardan silineceği bir dönemdeyiz” diyen konuşan Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs’ın geleceğiyle ilgili bir karar verme zamanı geldiğini ifade etti.

5 yıllık cumhurbaşkanlığı süresinde müzakereleri bir noktaya taşıdığını söyleyen Eroğlu, bir soruya karşılık, gerek birlikte ikinci tura kaldığı Mustafa Akıncı’nın gerekse de birinci turdaki diğer adayların, çözüm konusunda net fikirlerini duymadığını belirtti.

Eroğlu şöyle devam etti:

“Ben sayın Akıncı’nın kafasındakini bilemem. Ama bir zaman, dönemin Türkiye’nin başbakanına sorduğu bir soruyu biliyorum. ‘Bir ülke bir başka ülkeyi işgal ettiğinde nüfus aktarırsa bu savaş suçudur’ şeklindeki ifadelerinin gerek kendinde gerekse de kendisini destekleyenlerde olduğunu biliyorum. Ama bugün nedir bilemem. Benim de onların da söyledikleri ortadadır.”

“SALAM POLİTİKASI GEÇERLİ DEĞİLDİR”

Eroğlu, “Bütünlüklü bir çözüme ulaşılmadan bir jest yapılabilir mi? Mesela Maraş verilebilir mi?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Sayın Akıncı Maraş’ı BM kontrolünde mal sahiplerine açacağını söyledi. Maraş toprak başlığının bir konusudur. Geçmişte (Kurucu Cumhurbaşkanı) Denktaş bey iyi niyet olarak Papadopulos’a bir öneride bulunmuştur. Ama reddettiler. Maraş’ı şimdi verdiğiniz zaman, Rum tarafının masaya oturmak için arkasından ne isteyecek sorusunu kendi kendinize sorduğunuz zaman bir çıkmaza girersiniz. Salam politikası geçerli değildir. Kıbrıs sorunu bütünlüklü olarak çözüldüğü takdirde bir anlam taşır.”

“HALKIN BEKLENTİLERİNİ MASAYA KOYDUM”

Bu seçimin “Kuzey Kıbrıs halkının geleceğinin seçimi” olduğunu ifade eden Derviş Eroğlu, “vatandaşlarımızın bunu bu şekilde değerlendirmesi gerekir” dedi.

“SANDIĞA GİDİN”

Vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulunan Eroğlu, “Bugüne kadar ‘çözüm’ diyenler, çözüm kelimesinin altını doldurmamışlardır. İki bölgeli, iki toplumlu, siyasal eşitliğe dayalı bir federasyon sözünün altını doldurmadılar. Bunların nasıl olacağını sadece ben söyledim. Bugüne kadar ne istediğimi, olmazsa olmazlarının ne olduğunu halkıyla paylaşmayan bir kişinin müzakere masasında ne yapacağını bilmek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Eroğlu, “ne söylediyse hepsinin arkasında olduğunu” belirterek, halkın beklentilerini öneriler halinde müzakere masasına koyduğunu anlattı.

(tak)

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur