1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuştu
Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuştu

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuştu

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Kathimerini gazetesine mülakat verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Kathimerini gazetesine mülakat verdi.

Kıbrıs’ın kuzeyinde Nisan 2015’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle “Kıbrıs Türk toplumunun bu dönemde seçim sürecine girmekte olduğu, bazı siyasetçilerin aday olmaya hazır oldukları şeklinde açıklama yaptıkları gözleminin ve buna bağlı olarak kendisinin aday olup olmayacağı” şeklindeki soru üzerine Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar önlerinde daha 8 ay bulunduğunu, şu ana kadar bu konuda bir karar vermediğini söyledi.

“Adaylığı konusundaki açıklamayı yılsonunda veya 2015 yılı başında yapıp yapmayacağı” şeklindeki soru üzerine Eroğlu, bu konuda Kasım ayından önce herhangi bir açıklama yapmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak şu ana kadar, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve Mustafa Akıncı gibi bazı aday isimlerin duyulduğunu da belirtti.

“Eski yakın çalışma arkadaşı İrsen Küçük’ün de aday olma niyetinin” sorulması üzerine Eroğlu, İrsen Küçük’ün seçimlere elbette ki katılabileceğini, bunun kendi kararı olduğunu, nihayetinde aday olup olmayacağına kendisinin karar vereceğini ifade etti.

“Kıbrıs Türk Sağı için tavsiyeniz nedir, ortak bir aday mı çok adaylı mı?” şeklindeki soru üzerine, Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini destekleyeceğini söylediğini, ortak bir aday olmaması durumunda, Kıbrıs Türk Sağı’nın ikiye, üçe bölüneceğini kaydetti.
(tak)

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur