1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eroğlu-Anastasiadis-Eide görüşmesi 9 Ekim’de...
Eroğlu-Anastasiadis-Eide görüşmesi 9 Ekim’de...

Eroğlu-Anastasiadis-Eide görüşmesi 9 Ekim’de...

“Eide bütün başlıkları görüşmeye açmakta kararlı”

A+A-

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin 7 Ekim’de Ada’ya gelmesiyle Kıbrıs müzakerelerinin yeni aşaması da başlamış olacak. Eide, Ada’ya geldiği gün Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’le, 8 Ekim’de Kıbrıslı Türk Lider Derviş Eroğlu’yla görüşecek, 9 Ekim’de ise Eroğlu ve Anastasiadis’le ortak görüşme gerçekleştirecek.

Fileleftheros; “Yeni Aşama İçin Ortak Görüşme... Eide Geliyor ve Yeni Yaklaşımı Başlatarak Eroğlu ve Anastasiadis’le Görüşüyor” başlıklı haberinde, güvenilir bilgilere dayanarak, BM’nin artık “gerekli gördüğünde köprü kurucu öneriler sunabilme” olanağını da elinde bulunduran Eide’nin, 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklama tahtında Kıbrıs sorununun bütün başlıklarını görüşmeye açmakta kararlı göründüğünü yazdı.

Eide’nin gelişi öncesinde Genel Sekreter’in Kıbrıs’ta Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum müzakere gruplarıyla ayrı ayrı görüştüğünü hatırlatan gazete, devamla Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların denetimi altında yaşamak zorunda kalmadan kendi hür iradeleriyle oluşturacakları demokratik bir ortamda yaşayacakları bir anlaşmaya varmak için çalıştıkları açıklamasını okurlarına aktardı.

“Partiler bilgilendirilecek”

Haravgi Kuzey kaynaklı haberini, “Perşembe Günü Eroğlu-Anastasiadis Görüşmesi”, Politis de “Liderler 9 Ekim’de Yeniden... Eroğlu ve Anastasiadis Önümüzdeki Hafta Partileri Bilgilendiriyor” başlığıyla okurlarına aktardı.
Gazete, Eroğlu’nun, Kuzey’deki Cumhuriyet Meclisi’ne 13 Ekim’de, Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis’in de Kıbrıs Rum siyasi partilerine önümüzdeki hafta başında bilgi vereceğini haberine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur