1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erk'ten Eroğlu'na: CTP'nin senin aklına ihtiyacı yoktur!
Erkten Eroğluna: CTPnin senin aklına ihtiyacı yoktur!

Erk'ten Eroğlu'na: CTP'nin senin aklına ihtiyacı yoktur!

Eroğlu’nun seçim kazanmak için bugüne kadar yapmış olduklarını hatırlatan Erk, “Ne bu halkın ne de CTP’nin Eroğlu’nun aklına ihtiyacı vardır” dedi.

A+A-

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Derviş Eroğlu’nun kendisi hakkında yapmış olduğu açıklamalara sert yanıt verdi. Eroğlu’nun seçim kazanmak için bugüne kadar yapmış olduklarını hatırlatan Erk, “Ne bu halkın ne de CTP’nin Eroğlu’nun aklına ihtiyacı vardır” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:


Siyasi hayatında hep yıka döke bir yerlere gelen ve orada kalmak için her türlü girişimi mubah sayan Sayın Derviş Eroğlu, UBP’nin başında kalabilmek için kendi partisine dahi büyük zararlar vermekten asla çekinmemiştir. Eroğlu, 20 yıllık başbakanlığı sırasında kendi makamı için ülkenin ekonomisini çökertmekten de hiçbir zaman tereddüt etmemiştir. Sanayi Holding’i kapattıran, Sayın Mustafa Akıncı’nın da seyirci kaldığı 2000 yılında bankaların batışına sebep olan ve cumhurbaşkanı seçilebilmek için KTHY’nin reorganize edilmesine karşı çıkıp kapanmasına yol açan da ta kendisidir. Hükümet edebilsin diye dayatma paketleri gözü kapalı imzalayan da yine Eroğlu’ndan başkası değildir.

Şimdi yine bir seçim dönemine girdik… Bilindik yöntemleriyle ayakta kalmayı son kez deneyen ve çıkmaz yolun sonuna geldiğini çok iyi gören Eroğlu, yıkıp-dökmek, hak arayışında olan insanların haklı eylemlerini provoke etmek için yine devrededir. Türkiye’nin gazilerini dahi adaya getirerek kendisine yarayacağını düşündüğü birtakım eylemleri planlamak bu süreçte izleyeceği yolu da gözler önüne sermektedir. 

Sayın Eroğlu bilsin ki bugünkü hükümetin karşılaştığı ve çözmeye çalıştığı sorunlar ve sıkıntılar kendisinin 20 yıllık başbakanlığı döneminde yarattığı sorun ve sıkıntılardır. Şimdi ne hükümete ne de CTP’ye akıl vermeye kalkışsın çünkü onun aklını kullanmaya çalışanların perişan ve dağınık halleri ortadadır. Kendisi düzgün yönetim nedir bilseydi 20 yıllık başbakanlığında ülke güllük gülistanlık olurdu. 5 yıldır yürüttüğü cumhurbaşkanlığında da Kıbrıs sorununu çözmüş olurdu.

Kısacası CTP’nin Eroğlu’ndan alacağı akla ihtiyacı yoktur. Biz parti olarak Eroğlu’nun bize ve adayımıza yönelik yapacağı doğrudan veya dolaylı girişimlerden etkilenmeden yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarıya ulaşacak olan CTP’nin adayı Sibel Siber’dir. Farkındayız ki Sayın Eroğlu da Sayın Sibel Siber ile yarışmaya çalışıyor ve yol alabilmek için her türlü girişimi mubah sayıyor. Bilinmelidir ki CTP’liler, Eroğlu’na asla geçit vermeyecektir!

 

Bu haber toplam 1486 defa okunmuştur